MTSO ile MTOSB sanayici için bir arada | Güney Gazetesi Mersin

MTSO ile MTOSB sanayici için bir arada

MTSO Yönetimi ile MTOSB Yönetimi bir araya gelerek sanayici için geleceğe yönelik birlikte neler yapılabileceğini değerlendirdi.

MTSO ile MTOSB sanayici için bir arada


Toplantıda ilk olarak ortak bir çalışma ile fuar merkezi kurulup gerek Mersin’deki firmaların birbirini daha yakından tanıması gerekse sanayicinin şehir dışından gelecek müşterilerine ürünlerini tanıtmasına olanak sağlanması ele alındı. Üzerinde durulan ikinci konu ise meslek liseleri oldu. Fabrikaların ihtiyaç duyduğu personele ulaşılması noktasında öğrencilerin meslek liselerini daha çok tercih etmesinin önemine dikkat çekilerek birlikte hareket edip bu liselerin özendirilmesi için neler yapılabileceği değerlendirildi. 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Üyeleri Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır başkanlığında Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ni (MTOSB) ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle bir araya geldi. Hedef, rutin buluşmalarla fikir alışverişinde bulunup sanayicinin sorun ve taleplerine birlikte çözümler aramak, kent ekonomisini güçlendirecek projeler üretmek. İlki Mersin Model Fabrikada gerçekleşen buluşmada OSB’nin çalışmaları hakkında bilgi veren MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, 4. bölgeyi tamamladıklarını 41 parselin tamamını tahsis ettiklerini, bölgenin altyapısı için ihaleye çıktıklarını aktardı. 5. bölge için çalışmaların da sürdüğünü kaydeden Tekli, burada savunma sanayine hizmet veren bir fabrikaya yer vermek istediklerini söyledi. Aynı zamanda kentin küçük sanayi sitelerine duyduğu ihtiyacı göz önünde bulundurarak kümelenmeye katkı sunmak istediklerine de değinen Tekli, mobilya ve hızarcılarla geri dönüşüm tesisleri için parsel ayırmayı planladıklarını söyledi.

 

ÇAKIR: “FABRİKALARIN İHTİYAÇ DUYDUĞU PERSONEL KONUSUNDA BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ”

 

Gerek ulusal gerekse uluslararası çizilen projeksiyonlarda Mersin’in önümüzdeki yıllarda öneminin daha da çok artıp Türkiye’nin stratejik ikinci kenti olarak gösterildiğini hatırlatan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır ise şöyle konuştu:

“Mersin’in önemi her geçen gün artıyor. Bu nedenle arazilerimiz çok kıymetli. Arazi tahsislerinde savunma sanayi gibi katma değerli firmalara öncelik verilmesi çok önemli. Bundan sonra da seçici olmaya devam edilmeli. OSB genişleme alanlarının yapılması ve yeni fabrikalar açılmasını ekonomimiz adına önemsiyoruz ama beraberinde insan kaynağını da yetiştirip entegre edebilmeliyiz. Bu konuda da ortak çalışmalar yürütmeliyiz. Aynı zamanda bir diğer önemli sorun lojistik. Çalışanların OSB’ye ulaşması noktasında ciddi sorunlar var. Bu nedenle OSB’ye yakın alanlarda konut projeleri de tasarlanmalı. Aynen bünyenizde verdiğiniz uygun fiyatlı kreş hizmeti gibi piyasa koşullarına göre çok daha uygun kiralarla konut hizmeti verilmesi cazibeyi artıracaktır.”

Görüşme sonunda OSB'nin yürüttüğü çalışmalar hazırlanan videolarla MTSO Yönetimine aktarıldı. (Haber Merkezi)