TOKİ hak sahipleri, muhatap arıyor | Güney Gazetesi Mersin

TOKİ hak sahipleri, muhatap arıyor

Mersin’de 2019 yılında çekilen TOKİ konutları için hak sahibi olan 2 bin aile projenin başlaması için yıllarca bekledi. Mezitli’nin Bozön ve Yenişehir’in Çavak Mahallelerinde 4 etap olarak planlanan proje bu kez de 3 etap olarak değiştirildi. Kayıp etap nedeniyle 500 ailenin mağdur olacağına dikkat çeken yurttaşlar muhatap bulamadıkları için isyan etti.

TOKİ hak sahipleri, muhatap arıyor


ELVAN KONUK

2009 yılında gerçekleşen Türkiye'de 100 bin konut projesi kapsamında Mersin'de 2 bin aile için kuralar çekildi. Türkiye'de hak sahipleri evlerine kavuştu ama Mersin'deki projenin başlaması yıllar sürdü. Bozön ve Çavak mevkilerinde geçtiğimiz aylarda 4 etap olarak planlanan projede 3 etabın inşaat çalışmaları başladı ancak 4’üncü etapla ilgili adım atılmadı.

Hak sahibi aileler biraraya gelerek kayıp etap nedeniyle 500 ailenin mağdur olacağına dikkat çekti, Mersin Milletvekilleri ve ilgili kurumlara çağrıda bulundu.

2 bin aileyi ilgilendiren Sosyal Konut Projesinin 4 etap yapılacağına ancak 3 etabıyla ilgili adımların atıldığına dikkat çeken yurttaşlar, “Burada yaklaşık 500 ailenin mağduriyeti söz konusu. Bu 500 ailenin kim olduğu belli değil. Sayısal loto kime vurursa. Bizim buraya toplanma sebebimiz o 500 ailenin mağduriyetine dikkat çekmek. Yaklaşık 1500 aileyi ilgilendiren çalışmalar devam ediyor. Aslında 2 bin aileydi, fakat Bozön’deki etaplardan biri başlamadı.  CİMER’e yazdığımızda ya da resmi kanallara dilekçeyle başvurduğumuzda maalesef bizi tatmin edecek hiçbir cevap alamıyoruz.  Bu 500 ailenin mağduriyetinin giderilebilmesinin tek yolu Mersin Valisinden başlayarak milletvekillerinin de dahil olacağı ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının bir araya gelip bu işi acilen çözmesi, başka yolu yok” ifadelerini kullandı.

Mersin’in 13 milletvekiline kayıp arsayı ortaya çıkarmaları çağrısında bulunan hak sahibi aileler, “Muhatabımız yok. Şuan mahkeme deniliyor ama iş başlamış kazma vurulmuş mahkeme nasıl durduruyor burayı? İhalesi yapılmış x firması almış, taşıyıcı olarak o işi üstlenmiş, iki ay çalışıyor. İki ay çalıştıktan sonra ne hikmetse yukarıdan bir el orayı durduruyor. Burayı bırak başka yere başla deniyor. O bırakılan yer 500 ailenin yaklaşık 1500-2000 kişinin mağduriyet yaşamasına neden oluyor. Bunun içinde engelliler, emekliler var, gazi şehit aileleri var. Maddi durumu yeterli olmayan dar gelirli aileler var. Mağdur ailelerin kim olduğunu bilmiyoruz. Diğer üç etap yüzde 40-50’lere ulaştığında mağdur aileler belli olacak. Biz 6 ay sonra mağduriyet oluşmaması için bu toplantıyı yaptık” şeklinde konuştu.