“Yenişehir Belediyesi borçsuz bir belediyedir” | Güney Gazetesi Mersin

“Yenişehir Belediyesi borçsuz bir belediyedir”

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Ocak Ayı Meclis Toplantısına katılarak, hayata geçirdikleri çalışmaları anlatarak, meclis üyelerinin sorularını yanıtladı.

“Yenişehir Belediyesi borçsuz bir belediyedir”


Mersin Ticaret ve Sanayi Odasının Ocak Ayı Meclis Toplantısına katılan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol ve MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır'a davetlerinden dolayı teşekkür etti.

 

8 MAHALLE İÇİN DEPREM PLANI

 

Doğal afetlere karşı dirençli bir kent oluşturmak için çalıştıklarını kaydeden Başkan Abdullah Özyiğit, “Yenişehir’imizdeki mevcut yapıların incelenmesi ve riskli yapıların tespit edilmesi amacıyla Hızlı Tarama Ekibimizi kurduk. Afet Riski Altında Dönüştürülecek Binaların Uygulama İmar Planı Revizyon Çalışması’nı hazırladık. GMK Bulvarı ile Adnan Menderes Bulvarı arasında kalan yerleşim alanında afet risklerine hazırlık kapsamında yerinde dönüşümü gerçekleştirmek amacıyla riskli binaların yıkılıp yeniden yapılmasının teşvik edilmesi, imar planlama çalışmalarının da bu kapsamda uygulanabilir şekilde düzenlenmesini hedefliyoruz. İmar planı önerimiz Pirireis, Palmiye, Gazi, İnönü, Dumlupınar, Barbaros, Eğriçam ve Akkent mahallelerini kapsıyor” dedi.

 

“MALİ DİSİPLİNİ SAĞLADIK”

 

Büyük bir mali disiplinle çalıştıklarını belirten Yenişehir Belediye Başkan Abdullah Özyiğit, “Pandemiye ve uzun süren enflasyonist ortama rağmen hiçbir bahane üretmeden hizmet ettik. 2 BETEM, Atık Ayrıştırma ve Toplama Tesisi, Balık Pazarı ve Kültür Kompleksi inşa ettik, Erkek Öğrenci Yurdu ve Misafirhanemizin yapımını tamamladık ve hizmete açtık.  Zor zamanlarda halkımızı asla yalnız bırakmadık ve büyük bir mali disiplinle çalıştık.  Yenişehir Belediyesi borçsuz bir belediyedir. Yaptığımız binaları bakanlıklara devretmek gibi bir anlayış içerisinde değiliz. Sorumluluk alıyoruz, personel çalıştırıyoruz. Tekrar söylüyorum; Yenişehir Belediyesi borçsuz bir belediyedir” diye konuştu. (Haber Merkezi)