Çevirgen: Bize yakışmadı | Güney Gazetesi Mersin

Çevirgen: Bize yakışmadı

Eurolig’de Praha’ya 21 sayı farkla yenilen ÇBK Başkanı taraftarlardan özür diledi, mücadeleden taviz verilmeyeceğini söyledi

Çevirgen: Bize yakışmadı


Euroleague Women B Grubunda normal sezonun son maçında Çekya ekibi Praha’ya 56-77 yenilen Mersin Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Başkanı Çevirgen Praha karşısında istemedikleri bir sonuçla karşılaştıklarını belirtti. Mücadeleden yoksun basketbolun kendilerine yakışmadığının farkında olduklarını ifade eden Çevirgen takımı adına taraftarlardan özür diledi.  

Geçtiğimiz hafta kazandıkları maç ile grup ikinciliğini garantilemiş olmaları ve oynadıkları maç sonucunun sıralama etkilemeyecek olmasının takımlarının motivasyonunu kabul edilemez şekilde olumsuz etkilediğini ifade eden Çevirgen, “Çok yoğun fikstürden çıktık ve 29 günde, arka arkaya oynadığımız Türkiye Kupası maçları ile birlikte 11 maç oynadık. Ne yazık ki bu süreçten sakatlıklar ve yorgunluk nedeniyle olumsuz etkilendik. Sınırlı rotasyonumuzdan dolayı bazı oyuncularımızın üzerine çok yük bindi ve son maçlarda bunun dezavantajlarını yaşadık. Bunlar konsantrasyon düşüklüğü için bahane olabilir ama ben kendi taraftarımızın önünde, mücadeleden yoksun oyunu kabul etmiyorum. Böyle bir görüntü sergilediğimiz için de tüm taraftarlarımızdan tekrar özür diliyorum” dedi.

 

“ŞEHRİ GURURLANDIRACAK SONUÇLAR İÇİN SÖZ VERİYORUM”

Mersin halkının şehrinin takımına sahip çıkmasının kendilerini motive ettiğini vurgulayan Çevirgen şöyle devam etti: “Verdikleri destekten dolayı tüm Mersin'e teşekkür ediyorum. Kulüp Başkanı Serdar Çevirgen olarak; ne pahasına olursa olsun, bu takım hem Türkiye Ligi'nde hem de EuroLeague'de geçtiğimiz yıl olduğu gibi şehri gururlandıracak sonuçlar alacağına dair söz veriyorum. Bu şehir için, bu taraftar için mücadeleden taviz verilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Çeyrek Finaldeki rakibimiz İspanya'nın Zaragoza takımı oldu. Saha avantajının bizde olduğu üç maçlık bir seri oynayacağız ve ilk maçımız 21 Şubat'ta Mersin'de. İnanıyorum ki Mersin, tarihi günlerinden birisini yaşayacak ve bir kez daha Çukurova Basketbol ile Final Four heyecanı yaşayacak.”(Haber Merkezi)