“Halkçı belediyecilik sergileyeceğiz” | Güney Gazetesi Mersin

“Halkçı belediyecilik sergileyeceğiz”

Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) Yenişehir Belediye Başkan Adayı Gencer Baykul, “Sözde yardımlarla yurttaşlarımızın gözünü boyamaya çalışanlara, yoksulluğu istismar edenlere itibar etmeyiniz. Yoksullukla mücadele etmenin tek yolu kaynak yaratarak iş ve aş sağlamaktır. O kaynaklar bizim ilçemizde vardır. Eksik olansa siyasi irade ve yönetenlerin tercihidir. Biz bu tercihi dezavantajlı kesimlerin lehine çevireceğimiz halkçı belediyecilik sergileyeceğiz” dedi.

“Halkçı belediyecilik sergileyeceğiz”


TİP Yenişehir Belediye Başkan Adayı Gencer Baykul, sahici ve dürüst bir siyaset için 31 Mart Yerel seçimlerinde yurttaşların TİP’e oy vermesi için çağrıda bulundu. Baykul, “Değerli sakinlerimiz, Yenişehir İlçemizi kendileri için siyaseten kupon ilçe, kale olarak görenler her şeyden önce siz yurttaşlarımızın seçme iradesine saygısızlık yapmaktadırlar. Yenişehir’e 5 Yıl boyunca neredeyse tek bir çivi çakmadıkları halde, halkın iradesine ipotek koyduklarını düşünenlere en güzel cevabı 31 Mart akşamı yurttaşlarımız verecektir. 200-300 liralık kartlarla, yani günlük bir kazan simidi bile alınamayacak sözde yardımlarla yurttaşlarımızın gözünü boyamaya çalışanlara, yoksulluğu istismar edenlere itibar etmeyiniz. Yoksullukla mücadele etmenin tek yolu vardır, o da kaynak yaratarak iş ve aş sağlamaktır. İnsan onuruna yakışır, sürekli bir geçim kapısı inşa etmektir. O kaynaklar bizim ilçemizde vardır. Eksik olansa siyasi irade ve yönetenlerin tercihidir. Biz bu tercihi, işçiler, işsizler, dezavantajlı toplumsal kesimler, gençler ve kadınlar lehine çevireceğimiz bir halkçı belediyecilik sergileyeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“MAKAM ARACI KULLANMAYACAĞIM”

 

57 Maddeden oluşan ‘Söz Veriyoruz’ metnini yakında kamuoyuyla paylaşacaklarının bilgisini veren Baykul, seçilmesi halinde yapacakları şöyle sıraladı:

“1 Nisan tarihinden itibaren, mesai saatleri dışında Belediye Başkanı makam aracı kullanmayacağımın, işe otobüsle veya bisikletle gidip geleceğimin ve hiçbir belediye bürokratının da makam aracı kullanmayacağını sizlere garanti ettiğimin bilinmesini isterim.

1 Nisan’dan sonra Belediye şirketlerinde çalışan işçilerimiz dahil, hiçbir belediye çalışanımız yoksulluk sınırı altında bir ücretle çalıştırılmayacaktır.

Toplumsal cinsiyet eşitliğine tam olarak riayet edecek ve Belediye şirketleri dahil tüm çalışanlarımızın yüzde 50’sinin kadınlardan oluşması sağlanacaktır.

Belediyemiz, çalışanlarımızın işvereni değil, paydaşı olacaktır. Sendikasız tek bir çalışanımız kalmayacak, çalışanlarımızın sendikanın söz sahibi aktif bireyleri haline getirilmesi sağlanacaktır.

Belirlenecek makam aylığının yarısını ihtiyaç sahibi genç ve başarılı öğrencilere burs olarak dağıtacağım ve öğrenci burslarını geliştirmeye odaklanacağım.

Üniversite öğrencilerinin barınma problemini çözmek için oluşturulacak yeni burs sisteminde burslarına ilave olarak barınma katkı payı eklenmesinin sağlayacağım.

İlçemizdeki sivil toplum örgütlerine ait barınma, konaklama yerlerinin öğrencilerimizin hizmetine sunulması için gerekli her türlü tedbiri geliştirileceğine, esnaflarımızın belediye bürokrasisine her zaman ulaşabilecekleri özel bir esnaf iletişim hattı kuracağıma, ilçemizin merkezi bir bölgesinde, sahipsiz hayvanlarımıza bakım ve tedavi hizmeti verecek ve aynı zamanda hayvan sahibi sakinlerimizin de düşük bir ücretle bu hizmetlerden yararlanabileceği bir Veterinerlik Kliniği (YENİŞEHİR-VET) kuracağıma söz veriyorum.” (Haber Merkezi)