Haydi kazan, yine kazan | Güney Gazetesi Mersin

Haydi kazan, yine kazan

Turuncu Lacivertliler Praha karşısında. Haydi Mersin, haydi bastır ÇBK

Haydi kazan, yine kazan


HASAN KÜÇÜK

 

Geçen hafta Avrupa’da Macaristan’ın Uni Györ takımını deplasmanda yenerek play-off çeyrek finallerine 2. sırada girmeyi garantilemesine rağmen Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde (KBSL) İlkem Yapı Tarsus karşısında beklenmedik bir mağlubiyet alarak taraftarını üzen Mersin Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Euroleague Women B Grubunda normal sezonun son maçında salı günü Çekya ekibi Praha’yı konuk edecek. Edip Buran Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma saat 19.30’da başlayacak. Mersin temsilcisi deplasmandaki ilk maçta 4 sayı farkla yenildiği rakibini rövanşta yenerek gücünü göstermek istiyor.

    

“BEKLENMEDİK MAĞLUBİYET ALDIK”

ÇBK Genel Menajeri Ender Ünlü, son haftalarda Avrupa’da iyi sonuçlar alırken KBSL’de aynı başarıyı yakalayamadıklarını söyledi. İlkem Yapı Tarsus karşısında beklenmedik bir mağlubiyet aldıklarını ifade eden Ünlü, “Basketbolda böyle şeyler var. Sonuna kadar kontrolümüz altında giden maç bir anda onlara döndü. Kazandılar. Buna kesin bir çözüm bulmamız lazım. Türkiye liginde bir istikrar yakalamamız gerekiyor. Bununla ilgili ne yapmamız gerektiğini hem yönetim hem teknik ekip hem oyuncular olarak araştırıyoruz. Bir şekilde halledeceğimizi düşünüyoruz” dedi.

 

 

 

“GÜCÜMÜZÜ GÖSTERECEĞİZ”

Çekya’da oynadıkları ilk maçta Praha’ya yenildiklerini hatırlatan Ünlü, “Salı günü evimizdeki ikinci maçta rövanşı almak istiyoruz. Grubun son maçına kazanmak için çıkacağız. Onların gruptan lider bizim ise ikinci çıkacağımız kesinleşti ancak gücümüzün ne olduğunu neler yapabileceğimizi göstereceğimiz bir maç olacak. Son haftalarda Avrupa’da iyi sonuçlar alıyoruz ama Türkiye liginde aldığımız kötü sonuçları taraftarımıza unutturmak istiyoruz. Onlarla beraber bütünleşip maçı kazanıp moral motivasyonumuzu en üst seviyeye çıkarıp hafta sonu oynayacağımız Beşiktaş maçına moralli girmek istiyoruz” diye konuştu.

 

“ÜZERİMİZDEKİ ÖLÜ TOPRAĞINI ATMAMIZ LAZIM”

Praha maçını kazanıp Eurolig’de ne kadar iddialı olduklarını göstermeleri gerektiğini anlatan Ünlü, “KBSL’de de artık bütün maçlar bizim için önem kazandı. Bütün maçları kayıpsız geçmemiz lazım. Play-off sıralamasında rakibinizi siz belirliyorsunuz. Bu nedenle üzerimizdeki ölü toprağını bir an önce atıp güzel bir oyun ve taraftarımızın desteği ile bütünleşip güzel bir galibiyet alıp hafta sonuna moral motivasyonumuz tam olarak girmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

“TARAFTAR DESTEĞİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”

Edip Buran Spor Salonu’nda oynayacakları maçta taraftar desteğinin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Ünlü şunları söyledi: “Forum ve Sayapark’tan yine ücretsiz servislerimiz kalkacak. Maç esnasında spor salonunun bahçesine büyük ekran kuracağız. Devre arasında yine etkinliklerimiz ve taraftarlarımıza hediyelerimiz olacak.”