AKP’li milletvekiline “yalan söylüyor” suçlaması | Güney Gazetesi Mersin

AKP’li milletvekiline “yalan söylüyor” suçlaması

Dem Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, AKP Mersin Milletvekili Ali Kıratlı’nın “Dem Partinin Akdeniz ilçesine 5 bin 500 seçmen taşımasına itiraz ettik” açıklamasının gerçeği yansıtmadığını belirterek “AKP’li vekilin önüne bir metin koydular, o da metnin doğruluğu var mı yok mu araştırmadan önüne konan metni okudu. O metnin tamamı yalan. Ali Kıratlı TBMM’de açıkça yalan söylemiştir, açıkça halkı yanıltmaya çalışmıştır” dedi. Bozan, AKP’li belediye başkanının bir evde 28 kişiyle birlikte kayıtlı olmasına hâlâ bir açıklama getirilmediğini de vurguladı.

AKP’li milletvekiline “yalan söylüyor” suçlaması


ABİDİN YAĞMUR

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mersin Milletvekilleri ve İl Örgütü geçtiğimiz günlerde AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, başkan yardımcıları ve müdürlerinin isimlerini vererek Akdeniz’e usulsüz seçmen taşındığı iddiasını gündeme getirmişti.

Dem Parti’nin bu iddialarına AKP cephesinden herhangi bir açıklama gelmedi. AKP Mersin Milletvekili Ali Kıratlı ise Dem Parti’nin usulsüz şekilde 5 bin 500 seçmen kaydırdığını, buna ilişkin İlçe Seçin Kuruluna itirazda bulunduklarını söyledi.

Dem Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan’a göre ise bu iddia asılsız. Öyle ki Ali Bozan’a göre AKP’nin bu konuda seçim kurullarına yapılmış bir itirazı bile yok!

Parti binasında bir açıklama yapan Ali Bozan, AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, başkan yardımcısı ve 8 müdürün seçmen kayıtlarının Mersin’in farklı ilçelerinden Akdeniz’e taşıdıklarını, hangi evlerde kaç kişiyle kaldıklarını İlçe Seçim Kuruluna belgeleriyle başvurduklarını ancak itirazlarının dikkate alınmadığını kaydetti.

 

“BUNA ANCAK GÜLÜNÜR”

 

Bozan, “AKP’li bir vekil çıktı, mecliste milyonların gözü önünde kocaman bir yalan söyledi. Söylediği yalan neydi? Dem Parti’nin Akdeniz ilçesine 5 bin 500 seçmen taşıdığı yalanıydı. AKP’li vekilin tek söylediği tek yalan bu değil. Aynı zamanda hayali bir itirazdan bahsetti. Hayali bir rakamdan bahsetti. Çünkü biz AKP’li vekilin bu açıklaması sonrasında da araştırdık. Gerçekten AKP’nin 5 bin 500 kişiye yönelik bir itirazı var mı yok mu? AKP’nin 5 bin 500 kişiye bir itirazı yok. Bu nedenle diyoruz ki hayali seçmenin yanı da şimdi de hayali itirazlar uydurdular. Buna halk dilinde şöyle denir: Dalga mı geçiyorsunuz, adam mı seçiyorsunuz? Bilmeyen der ki İlçe Seçim Kurulu Dem Parti’nin elinde, ilçe emniyet müdürlüğü Dem Parti’nin elinde sanki. Tüm bu organizasyonu sanki Dem Parti yapıyor da Akdeniz’e 5 bin 500 seçmen taşımış. Buna ancak gülünür” ifadelerini kullandı.

 

“AKP’Lİ VEKİL YALAN SÖYLEDİĞİ İÇİN ÖZÜR DİLEMELİ”

 

AKP bugüne kadar yaptığı tüm usulsüzlükleri vatan millet edebiyatıyla örtmeye çalıştığına değinen Ali Bozan, “Bu fotoğraf AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Güktak’ın seçmen kaydını aldırdığı Dikilitaş Mahallesindeki bacanağının evi. Bu adreste şu anda AKP’li Gültak 28 kişiyle oturuyor görünüyor. AKP’li vekil de bu açıklamaları yaparken bu fotoğrafa cevap veremedi. AKP’li vekil çıktı dedi ki birliğimizi bozamayacaksınız dedi ve yine vatan millet edebiyatı yaptı. Bu saatten sonra yapacağı şey şu: Ya 5 bin 500 seçmen taşıma iddiasını ispat edecek ya da milyonların önünde, 85 milyon yurttaşa yalan söylediği için çıkacak önce özür dileyecek sonra istifa edecek”

 

 

“AKP’Lİ TROLLERDE SEÇMEN KAYDIRMA İŞİNİN İÇİNDE”

 

Bozan, “Biz şunu bekliyoruz. AKP’li belediye başkanı toplamda 28 kişiyle birlikte bacanağının evinde görünüyor mu görünmüyor mu? Buna cevap verecekler. Ama verecekleri hiçbir cevap yok. Çünkü bizim açıkladıklarımızın hepsi tespitli, belgeli. Bu nedenle söyleyecekleri sözleri yok. AKP’li bir vekilin önüne bir metin koydular, o da metnin doğruluğu var mı yok mu araştırmadan çıktı 1 dakikalık sürede önüne konan metni okudu. O metnin tamamı yalan. Ali Kıratlı TBMM’de açıkça yalan söylemiştir, açıkça halkı yanıltmaya çalışmıştır. Sonrasında AKP’li troller devreye girdi. Sanki o söylenenler doğruymuş gibi halkı kandırmaya çalıştılar. Ama AKP’li trollere de sözümüz var. Kendileri de seçmen kayıtlarına baksınlar. Hangi adreste kiminle görülüyorlar?  Bizim itirazımızla ilgili hiçbir işlem yapılmadı. Başka bir partinin itirazıyla ilgili 16 seçmen kaydı silindi. Bizim itiraz ettiğimiz kişilerden 60 kişi, bizim itirazımız incelenirken, kamuoyuna yaptığımız açıklamalar neticesinde seçmen kayıtlarını kendiliğinden eski yerlerine aldırmışlar” dedi.

 

“3500 KİŞİLİK BELDEYE 1700 SEÇMEN KAYDETTİLER”

 

AKP’nin Kürt illerinde daha büyük çaplı seçmen kaydırma organizasyonları yaptığını savunan Ali Bozan sözlerini şöyle sürdürdü:

“AKP bizim kazandığımız, kendisinin kazanamayacağı belediyeleri belirliyor ve buralara asker ve polis kaydediyor. En çarpıcı örnek Hakkari Esendere beldesi. 3 bin 500 seçmeni olan Esendere’ye 1700 seçmen kaydı yapılmış. Bunlara yönelik de itirazlarda bulunduk. İlçe Seçim Kurullarından maalesef itirazlarımıza olumlu yanıt veren olmadı. Bundan sonra top YSK’de. YSK şuna kadar verecek, bir evde 30 kişi, 40 kişi, 50 kişi oturabilir mi? YSK’nın vereceği karar bu olacak. YSK bu usulsüzlüğe karşı karar almasa da biz kazanacağız. Nasıl kazanacağız? Onların usulsüz kaydettiği her bir kişiye karşılık biz bugüne kadar Dem Parti’ye oy vermemiş 2 kişi ikna edeceğiz ve kazacağız.”

 

 

 


  AKP’li milletvekiline “yalan söylüyor” suçlaması