Bahçeli meydan okudu | Güney Gazetesi Mersin

Bahçeli meydan okudu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri sürecinin ilk mitingini Mersin’de yaptı.

Bahçeli meydan okudu


ABİDİN YAĞMUR/ELVAN KONUK

Bahçeli’nin hedefinde CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi vardı. Bahçeli, “Demlenmiş, gemlenmiş, yemlenmiş, rehin alınmış CHP’den kurtuluş için harekete geçecek miyiz? Seçer’i kızağa çekip, Soydan’ı seçecek miyiz?” ifadelerini kullandı. “Güçlü yasama, kararlı yürütme, uyumlu belediye” mottosunu dillendiren Bahçeli, “Yerelde iktidar, ülkede istikrar iradesindeyiz” dedi.

 

“YOZLAŞMIŞ BELEDİYECİLİĞİN SONU GÖRÜNDÜ”

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Cumhur Bizim, Türkiye Hepimizin” sloganıyla düzenlediği yerel seçim mitinglerine Mersin’den başladı.

Millet Bahçesi yanındaki alanda Mersinlilere seslenen Devlet Bahçeli, meydanı dolduran partililere teşekkür ederek “Demlene demlene dejenere olmuş teslimiyetçi CHP’ye Mersin’in mesajını veriyorsunuz. İnanıyorum ki Mersin kamburlarından kurtulacak. Liman ve lojistik kenti olan Mersin ayak bağlarını söküp atacak. Yalan belediyeciliğin 63 günlük ömrü kaldı, yıkım belediyeciliğinin 63 günlük süresi kaldı, yozlaşmış belediyeciliğin sonu göründü” ifadelerini kullandı.

 

“5 YIL İÇİN SİZLERDEN OLUR VE ONAY İSTİYORUZ”

 

MHP’nin Mersin Büyükşehir Belediyesini kazanmasıyla hiçbir vatandaşın ilgisiz ve kimsesiz bırakılmayacağını kaydeden Bahçeli, “Herkesin elinden tutacağız. Bağın, bahçenin, bostanın bereketi olacağız. Mersin’den Antalya’ya kadar otoyollarının tünelini tamamlayıp Toroslar’ın iki yakasını kenetleyeceğiz. Kalbimiz Mersin’le bir çarpacak. Çünkü Mersin bizim Türkiye hepimizin. Huzur, refah, barış, kardeşlik, istikrar ve esenlik dolu Mersin, Türk ve Türkiye yüzyılının parlayan yıldızı haline gelecek. Soruyorum sizlere, bu hedeflere beraber yürüyecek miyiz? Mersin’i prangalarından kurtaracak mıyız? Mersin’in geleceği için el ele omuz omuza gönül gönüle verecek miyiz? Demlenmiş, gemlenmiş, yemlenmiş rehin alınmış CHP’den kurtuluş için harekete geçecek miyiz? Seçer’i kızağa çekip, Soydan’ı seçecek miyiz? Önümüzdeki 5 yıl için sizlerden olur ve onay istiyoruz. Herkes tersine giderken biz Mersin’i daha da büyütmek, daha da geliştirmek arzusundayız. Bu nedenle Cumhur İttifakı’nın birbirinden değerli belediye başkan adaylarıyla Mersin’in hizmetine talibiz” dedi.

 

“CUMHUR İTTİFAKI TÜRKİYE’NİN MİMAR BAŞIDIR”

 

 

Mersinlilerden Cumhur İttifakı belediye başkan adaylarına destek vermelerini isteyen Bahçeli, “Sizlerin bu iradesi bölücülere kesif bir tokattır. Sizlerin bu seslenişi Mersin’in felakıdır, ferahıdır, ferasetidir. Fitne ne kadar yaygın ve yoğun olsa da fedakarlıkla bezenmiş faziletli gönüllerin dua ve desteğiyle karşımıza dikilen her müşkülü aşacağız her mihneti yeneceğiz. MHP Türk milletiyle yek vücuttur. Cumhur İttifakı Türkiye Cumhuriyeti’nin gelecek yüzü yeni yüzyılın mihmandarıdır, mimar başıdır” ifadelerini kullandı.

 

“GÜÇLÜ YASAMA, KARARLI YÜRÜTME, UYUMLU BELEDİYE”

 

Konuşmasında, CHP Genel Merkezini de hedef alan MHP lideri Devlet Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü:

“Demlenmiş CHP, terörle mücadeleye şaşı bakmaktadır. TBMM’de terör saldırılarına karşı hazırlanmış ortak metinlere imza atmayan bu CHP’dir. Bugünkü CHP bitmiştir, tükenmiştir, iflas etmiştir. Bugünkü CHP işgal edilmiştir. Mersin’i demlenmiş CHP musibetinden arındırmak milli güvenliğimiz, huzurumuz, onurumuz adına mecburiyettir. MHP ve Cumhur İttifakı güçlü olduğu müddetçe demokrasi güvence altındadır. Türkiye’nin temel ve öncelikli meselelerinin köklü çözümlerle buluşturulması hususunda, her çalışmayı yapacak yine Cumhur İttifakı’dır. Türkiye’nin ne geçmişinde ne de geleceğinde zillete yer yoktur. Unutmayınız; elbette yapacağız. Hep birlikte başaracağız. Aziz vatandaşlarım, 14 ve 28 Mayıs 2023 tarihlerinde yapılan seçimler, 31 Mart 2024 tarihinde pekişip, Türk ve Türkiye Yüzyılı yürüyüşü inşallah seriye bağlanacaktır. Güçlü yasama, kararlı yürütme, uyumlu belediye diyoruz. Yerelde iktidar, ülkede istikrar iradesindeyiz. Aklın yolu birdir. Genelden yerele birlik, ülkemizde yönetimde dirlik amacındayız. Ayırmadan, ayrışmadan Mersin için canla, başla çalışacağız. Mersin için üreteceğiz, geceyi gündüze katacağız. Akdeniz’in pırıltısı olan bu vatan köşesinin çevresini, çehresini, güzelliğinin zirvesine taşıyacağız. Mersin bizim Türkiye hepimizindir. Barışmak kucaklaşmak için fırsat arayan vatandaşlarımı Türkiye ve değerleri etrafında buluşmak için MHP’ye ve Cumhur İttifakı’na davet ediyorum.”

 

BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINDAN ÇETİNKAYA KATILAMADI

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin mitingine Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Serdar Soydan, Anamur Belediye Başkan adayı Hidayet Kılınç, Çamlıyayla Belediye Başkan adayı Ali Rıza Genç, Erdemli Belediye Başkan adayı Mustafa Kara, Gülnar Belediye Başkan adayı Fatih Önge, Mut Belediye Başkan adayı Volkan Şeker, Silifke Belediye Başkan adayı Sadık Altunok, Tarsus Belediye Başkan adayı Mahmut Tat, Toroslar Belediye Başkan adayı Ali Öz katıldı.

Bozyazı Belediye Başkan adayımız Mustafa Çetinkaya, annesi Hayriye Çetinkaya’nın vefatı nedeniyle mitinge katılamadı.