CHP Yenişehir’de ön seçim sürüyor | Güney Gazetesi Mersin

CHP Yenişehir’de ön seçim sürüyor

CHP Yenişehir İlçe Örgütünün Yenişehir Belediye Meclisi üyesi adaylıkları için düzenlediği eğilim yoklaması sabah saatlerinde başladı.

CHP Yenişehir’de ön seçim sürüyor


ABİDİN YAĞMUR

Belediye Meclisi üyesi adayı olmak isteyen 71 aday adayı sabah erken saatlerden itibaren seçimin yapıldığı Bahçelievler Ortaokulunun bahçesini pankartlarla donattı.

Aday adayları okulun girişine ve bahçesine koyduğu stantlarda partililere broşür dağıtarak destek istedi.

 

ANAHTAR LİSTELER YAPILDI

 

Parti üyeleri, en 8 en fazla 17 meclis üyesi aday adayının adını işaretleyerek oyunu kullanıyor.

8'den az 17'den çok işaretleme yapılan pusulalar geçersiz sayılıyor.

Oylama sonucunda en yüksek oyu alan 14 kişi, CHP'nin 28 kişilik Yenişehir Belediye Meclis aday listesine girmeye hak kazanacak. Diğer 14 kişi ise merkez yoklaması ile belirlenecek. Merkez yoklamasına 90 kişinin başvurduğu öğrenildi.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit'in ekibinin aralarında mevcut meclis üyelerinin de olduğu anahtar liste yaptığı kulislere yansıdı.

Fikri Sağlar ve Serdal Kuyucuoğlu'na yakın ekipler de o anahtar listeye isim verdi.

Yenişehir'deki tanınmış siyasetçiler Burhan Tekniker ve Önal Özdemir'in ekiplerinin de Abdullah Özyiğit'in anahtar listesini delmeye çalışacağı öğrenildi.

CHP'de belediye başkan adaylarının belirlenmesi sırasında Parti Meclisi salonu önünde Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'ı hedef alan, Başarır'ı aday belirlemekle suçlayan Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır da seçimin yapıldığı okula geldi.

Çakır, "Beni bu partiden atmak istiyorlar. Tek suçum önseçim istemek” diye bağırdı.