CHP grubu emekli zammını<br>alkışlarla protesto etti | Güney Gazetesi Mersin

CHP grubu emekli zammını
alkışlarla protesto etti

SGK ve Bağ-Kur emekli aylıklarını memur emeklilerinin aylıklarıyla eşitleyen kanun teklifi TBMM Genel Kurulu’nda oylanarak kabul edildi. “Biz 10 bin lira maaşla geçinmek zorunda kalan milyonlarca emekli için grubumuzla bu haksızlığı, bu hukuksuzluğu protesto ediyoruz” diye konuşan CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ve CHP’liler yapılan zammı alkışlarla meclis kürsüsünden protesto etti.

CHP grubu emekli zammını<br>alkışlarla protesto etti


TÜİK’in 3 Ocak’ta gerçekleri ortaya koymayan bir enflasyon rakamı açıkladığını, SSK ve Bağ-Kur emeklisi maaşlarındaki artış oranlarının da buna bağlı olarak yüzde 37.57 olarak belirlendiğini söyleyen Başarır, şöyle devam etti:

 

“VERDİĞİNİZ ZAM ŞİMDİDEN ERİDİ”

 

“Sonra Cumhurbaşkanı vicdana geldi, zammı 42.6’ya çıkarıyorum, dedi. Bir de, bize bunun maliyeti 45 milyar lira, dedi. Demirören grubunun Ziraat Bankası ve Vakıfbank’tan çekip 5 yıldır ödemediği kredinin devlete, halka maliyeti 55 milyar lira. Bir adama vermiş olduğunuz usulsüz kredinin maliyeti 55 milyar lira, 4.1 milyon emekliye vermiş olduğunuz zammın maliyeti 45 milyar lira. Utanç verici bir tablo. Kimin parasını veriyorsunuz? En düşük emekli maaşını en azından asgari ücret seviyesine getirin, dedik. 2002’de iktidara geldiğinizde bir aylık en düşük emekli maaşı 1.5 asgari ücrete denk geliyordu. Şimdi hemen hemen yarısı.

 

Cumhurbaşkanı taksit taksit, sanki cebinden sadaka gibi bu zammı verdi ya, zaten şimdiden eridi. Çünkü günden güne her şeye zam geliyor. Bir ayda sebzeye yüzde 28, kuzu etine yüzde 14, yumurtaya yüzde 10 zam gelmiş. Ne maaş verdiğiniz önemli değil, verdiğiniz maaşla insanların ne alabildiği önemli.

 

“CHP OLARAK PROTESTO EDİYORUZ”

 

Bu parlamentonun birinci görevi emeklinin, işçinin, memurun hakkını savunmaktır. Biz 10 bin lira maaşla geçinmek zorunda kalan milyonlarca emekli için grubumuzla bu haksızlığı, bu hukuksuzluğu protesto ediyoruz. Adalet diyoruz, vicdan diyoruz.

Bir ülkenin gelişmişliği Cumhurbaşkanının sarayıyla değil, uçaklarıyla değil, konvoyuyla değil emeklisinin, işçisinin, memurunun aldığı zamla ölçülür.” (Haber Merkezi)


  CHP grubu emekli zammını
alkışlarla protesto etti