“DEM Parti 5 bin 500 seçmen kaydırdı” | Güney Gazetesi Mersin

“DEM Parti 5 bin 500 seçmen kaydırdı”

AKP Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, DEM Parti’nin belediye başkan adayı çıkarmayacağı ilçelerden Akdeniz ilçesine seçmen kaydırdığını iddia etti.

“DEM Parti 5 bin 500 seçmen kaydırdı”


Kıratlı, DEM Parti’nin ve CHP’nin “AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı seçmen kaydırdı” iddiasına “Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış” ifadeleriyle yanıt verdi.
AKP cephesi, Akdeniz Belediyesince usulsüz seçmen kaydırıldığı iddiasıyla ilgili suskunluğunu bozdu ve yeni bir iddia ortaya attı. 
AKP Mersin Milletvekili Ali Kıratlı TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, “Seçim bölgem Mersin’de CHP’nin ve DEM Parti’nin gerek genel kurulda gerekse de sosyal medyalarda Akdeniz Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Gültalk’ı da hedef gösteren oy taşımayla ilgili açıklamaları oldu. Hani bir söz vardır ya yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış misali. DEM Parti’nin aday çıkarmayacağını açıkladığı ilçelerden Akdeniz’e taşıdığını tespit ettiğimiz ve İlçe Seçim Kuruluna itirazda bulunduğumuz 5 bin 500 seçmeni Mersin’imizin ve tüm kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Şunu da belirtmek istiyorum ki Türküyle, Kürdüyle, Zazasıyla, Arabıyla, Alevisi Sünnisiyle din, dil, ırk ayrımı gözetmeden kardeşçe yaşadığımız Mersin’imizde, Akdeniz’imizde birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozamayacaksınız. Cumhur İttifakı olarak 31 Mart’ta öyle bir kazanacağız ki hiç kimse kaybetmeyecek” dedi.


  “DEM Parti 5 bin 500 seçmen kaydırdı”