Mersin’deki eğitimcilerden<br>Emine öğretmene destek | Güney Gazetesi Mersin

Mersin’deki eğitimcilerden
Emine öğretmene destek

Antalya TED Koleji’nde edebiyat öğretmenliği yapan Emine Karataş’ın Cumhuriyetin 100. yıl kutlamaları kapsamındaki konuşması nedeniyle sözleşmesinin feshedilmesine tepkiler sürüyor.  Mersin’de Emine öğretmenin göreve iade edilmesi çağrısında bulunan eğitimciler, “Burada hak kaybı var, dayatma var, adaletsizlik var ve emek sömürüsü var” şeklinde açıklama yaptı.

Mersin’deki eğitimcilerden<br>Emine öğretmene destek


ELVAN KONUK

Mersin’de Eğitim- İş, ADD, YKKED, 29 Ekim Kadınları Derneği, Kız Teknik MYO Emekli Öğretmenleri, konuşması nedeniyle görevinden alınan Emine öğretmene destek için bir araya geldi.

Eğitimciler adına konuşan Eğitim-İş Mersin Şube Başkanı Yakup Tekin, “Bilindiği üzere, Antalya TED Koleji’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Töreni’nde konuşma yapan Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Emine Karakaş’ın ifadeleri bazı çevrelerin tepkisini çekti. Cumhuriyet ve Atatürk ile sorunu olan bu kişilerin hedef gösterdiği Emine Karakaş öğretmenimiz, emniyet güçlerince gözaltına alınmış ve hakkında 5237 sayılı kanunun 216. Maddesi kapsamında “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan işlem başlatılıp, hızlı bir şekilde görevden alınmıştı” dedi.

Emine öğretmenin yaptığının sadece Cumhuriyeti çocuklara anlatmak olduğunu söyleyen Tekin, bunun suç teşkil etmediğine dikkat çekti. Tekin, “’Cumhuriyetin gözbebeği fabrikalar bir bir yabancılara satılırken, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı çerez gibi parası olan herkese dağıtılırken, yabancılar ülkende imtiyazlarla sefa sürerken, parası olan her şeye hüküm verirken; memurun, doktorun, işçinin, öğretmenin kendi ülkesinde ikinci sınıf vatandaş muamelesi görürken ve en önemlisi, ‘geleceğim’ dediğin gençler umutsuzca ülkeden gitmenin yollarını ararken sen neredesin?’ ifadeleriyle ülkenin kötü gidişine vurgu yapan ifadelerden kim, niye rahatsız olmuştur? Biz öğretmenimizin yanındayız. Emine öğretmenin emeği ile ekmeğiyle oynayanların dayatmasıyla öğretmenimiz görevinden alınmıştır. Burada hak kaybı var, dayatma var, adaletsizlik var ve emek sömürüsü var” diye konuştu.

Yaşanan durumun sadece Emine öğretmen ile alakalı olmadığını söyleyen Tekin, tüm öğretmenler hedef gösterildiğini dile getirdi. Tekin, “Yukarıdan gelen emir ile öğretmenimizin işten çıkarılmasını kabul etmiyoruz. Öğretmenlerin susturulmaması için, ülkemizin üzerine çöken kara bulutları dağıtmak için, Cumhuriyeti korumak görevimiz olduğu için, Eğitim İş, ADD, YKKED ve 29 Ekim Kadınları dernekleri olarak öğretmenimizin yanındayız ve kendisine yapılan zulmü asla kabul etmiyor, tekrar görevine dönmesini talep ediyoruz. Emine öğretmen yalnız değildir” şeklinde konuştu.