“Üreticinin hali perişan” | Güney Gazetesi Mersin

“Üreticinin hali perişan”

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, girdi maliyetlerindeki artış nedeniyle üreticinin zor durumda kaldığını söyledi. Kocamaz, “Bölgemizde tüm çiftçiler ve hayvancılar perişan vaziyette. Buğday üreticisi bitti, muz üreticisi bitti. Narenciye üreticilerinin ağzını bıçak açmıyor” dedi.

“Üreticinin hali perişan”


ELVAN KONUK

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, TBMM’de yaptığı konuşmada çiftçilerin içinde bulunduğu ekonomik çıkmaza dikkat çekti. Kocamaz, “Hükümete buradan seslenmek istiyorum. Bölgemizde tüm çiftçiler ve hayvancılar perişan vaziyette. Buğday üreticisi bitti, muz üreticisi bitti. Muz üreticileri ne yapacağını şaşırmış durumda. Limon üreticileri kan ağlıyor. Çukurova’da, Tarsus’ta, Mersin’de, Erdemli’de limon ağaçları sökülüyor. Narenciye üreticilerinin ağzını bıçak açmıyor” dedi.

Hükümetin ekonomi politikalarını eleştiren Kocamaz, “Girdi fiyatları, ilaç, gübre, mazot, işçilik ücretleri artarken, ürünler para etmemekte, üretici masraflarını bile karşılayamaz duruma gelmektedir. Tüketici de bu ürünlere ulaşmakta zorlanıyor. Üreticilere karşı yıllardır sürdürdüğünüz bu hasmane tutumun nedeni nedir? Çiftçiyi, hayvancıyı bitirdiniz. Ekonomistim dediniz, ekonomiyi bitirdiniz. Sizin çalışan, üreten ve mağdur ettiğiniz bu insanlarla alıp veremediğiniz nedir? Bu kadar hasmane tavır almanızın nedeni nedir?” diye konuştu.


  “Üreticinin hali perişan”