“2 milletvekili Mersin’in kaderiyle oynadı” | Güney Gazetesi Mersin

“2 milletvekili Mersin’in kaderiyle oynadı”

2019’da, 25 yıllık MHP dönemine son vererek Tarsus Belediyesini CHP’ye kazandıran Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın ikinci dönem için aday gösterilmemesinin ve bağımsız adaylık kararının yankıları sürüyor.

“2 milletvekili Mersin’in kaderiyle oynadı”



Bir televizyon programında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bozdoğan, CHP’nin İstanbul, Adana, Ankara ve Tarsus’u 25 yıl sonra kazandığını, CHP genel merkezinin bu başarıyı gösteren başkanlar arasında sadece kendisini cezalandırdığını söyledi.

Bozdoğan, “Bu cezanın aslında Tarsus’a olduğu kadar Mersin’e de kesildiğine inanıyorum. Birisi İstanbul’da yaşayıp Mersin milletvekili diğeri de Malatya milletvekili Mersin’in kaderiyle oynadılar. Elbette başka bir aday olabilir ama bir milletvekili danışmanını gönderip Tarsus’taki bir aday adayının yanında çalıştırıp kesinlikle aday bu olacak diyemez. Yapılan tüm anketlerde önde çıktım. Tarsus halkının bugünkü bu haksızlığa başkaldırışı da bu yüzden. Burada sakın şunu yanlış anlamayın bağımsız adaylık girişimim,  Cumhuriyet Halk Partisi’ne kaybettirmek için değil. Yani bu halkımın yapılan haksızlığa aslında bir itirazı. Halk bu atama rezaletine karşı bağımsız aday olmamı talep etti” dedi.

 

“BİR MİLLETVEKİLİ BELEDİYE BAŞKANLIK ADAYLIĞINI BELİRLEYEMEZ”

 

 Bozdoğan “Bir milletvekili danışmanını gönderip buradaki bir aday adayının yanında çalıştırıp kesinlikle aday bu olacak diyemez. Bunu bir milletvekili belirleyemez. Diğer taraftan öbür danışmanının ablasının kocasını direkt olarak atamasını yapamaz. Çünkü bununla ilgili ben şunu beklerdim, Tarsus’ta çok ciddi çalışmalar yapıldı. Şu an İstanbul’da yaşayan Mersin milletvekilinin kim olduğunu herkes biliyor aslında. Yani bahsettiğim milletvekili arkadaş kendi yanındaki danışmanının birine aday adayın yanına gönderip seçim çalışması yaptırıyor. Öbür danışmanın da ablasının kocasının direkt olarak Mezitli gibi bir yere belediye başkanı adayı olarak atayabiliyor. Ben şunu beklerdim. Biz şu nedenlerle şu anket çalışmasıyla bunu yaptık deseler sorun yoktu” ifadelerini kullandı.

 

 “HALK ATAMA REZALETİNE KARŞI BAĞIMSIZ ADAY OLMAMI TALEP ETTİ”

 

Halkın bağımsız olarak aday olmasını talep ettiğini vurgulayan Başkan Bozdoğan “Yapılan tüm anketlerde önde çıktım, anlatıldı. Yani zaten Tarsus halkının bugünkü bu haksızlığa başkaldırışı da bu yüzden, inanılmaz bir şekilde halk kenetlenmiş vaziyette. Yani benim burada sakın şunu yanlış anlamayın bağımsız girişim Cumhuriyet Halk Partisi’ne kaybettirmek için değil. Yani bu halkının yapılan haksızlığa aslında bir itirazı. Halk bu atama rezaletine karşı bağımsız aday olmamı talep etti. Zaten böyle bir talep olmasaydı ortaya çıkmazdım. Bir gün sonra bağımsızlığımı ilan etmek zorunda kaldım. Çünkü partiden ihracımı yapacaklardı. Elbette Cumhuriyet Halk Partisi benim için çok önemli. Yani o kadar sevdiğim partimden mecbur bağımsız aday olabilmek için ben istifa etmek zorunda kaldım” ifadelerini kullandı.

 

“BİR MİLLETEVKİLİ ELİNDE BİR DEĞNEK İLE BELEDİYE ADAY ATAMASI YAPIYOR”

 

Genel olarak teşkilatlarda sorun olduğunu kaydeden Başkan Bozdoğan “Yalnızca Tarsus da değil aslında Mersin’in tüm bölgelerinde genel olarak baktığınız zaman bir rahatsızlık var. İl teşkilatlarının, ilçe teşkilatlarının bunların hiçbir görüşü alınmıyor. Örgütte üyelerin görüşü alınmıyor. Bir tane milletvekili elinde bir değnek belediye başkanı ataması yapıyor. Yani bu olabilecek bir iş değil. Benim sadece beklediğim en azından bir açıklama yapılması” dedi. (Haber Merkezi)