“Israr var ama aday değilim” | Güney Gazetesi Mersin

“Israr var ama aday değilim”

İyi Parti, Türkiye’nin her şehrinde aday çıkaracağını açıklamıştı ancak şu ana kadar Mersin Büyükşehir adayını açıklamadı. Eski başkan, şimdilerde milletvekili olan Burhanettin Kocamaz’ın İyi Parti adayı olduğu söylentisi kulislere yansıdı ancak Kocamaz hızla bir açıklama yaparak haberi yalanladı. Kocamaz, “Aday olmam için çok talep var ama aday değilim” dedi.

“Israr var ama aday değilim”


ABİDİN YAĞMUR
CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için mevcut başkan Vahap Seçer’i gösterirken MHP Serdar Soydan’ı aday gösterdi. İki partinin adaylarını ilan etmesinin ardından gözler Türkiye’nin her yerinde aday çıkaracağını ilan eden İyi Parti’ye çevrildi. İyi Partinin Mersin’de Büyükşehir Belediye Başkan adayı çıkarıp çıkarmayacağı belli değil. Bazı ilçe belediye başkan adaylarını ilan eden İyi Parti’de Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Burhanettin Kocamaz’ın adı gündeme geldi. Genel Başkan Meral Akşener’in istediği üzerine Kocamaz’ın aday olacağı bazı haber sitelerine yansıyınca Kocamaz’dan jet açıklama geldi. Kocamaz, adaylıkla ilgili iddiaları yalanladı.

 

“ADAY OLMAM İÇİN ÇOK ISRAR VAR”

 

Burhanettin Kocamaz yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bugün bazı internet sitelerinde nereden alındığı ve doğru olup olmadığı şahsıma teyit ettirilmeden Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olduğuma dair asılsız bir haber yayınlandı. Aday olmama yönelik olarak gerek Genel Merkez yöneticilerimizden gerek milletvekili arkadaşlarımızdan gerek teşkilatlarımızdan gerekse de Mersin’in tüm İlçelerinde yaşayan hemşehrilerimizden yoğun bir talep olduğu doğrudur. Her gün Mersin ofisimize gelen ya da telefon eden çok değişik siyasi partilerden ve siyasette çok etkili olan İnsanlar Mersin’i sahipsiz bırakmamam gerektiğini belirterek, aday olmam yönünde telkinde bulunarak, hatta biraz ısrar birazda baskı yapmaya çalışarak düşüncelerini ifade ediyor. Özellikle farklı internet sitelerinde bugün çıkan haber, insanlarımızı daha da heyecanlandırmış olmalı ki, iki telefonum hiç susmadı. Herkes arayıp haberin doğru olup olmadığını soruyor. Ben de en azından bugün için böyle bir kararın olmadığını anlatmaya çalışıyorum. Ancak insanlarımızı inandırmakta zorlanıyorum. Vatandaşlarımız, sanki benim bir şeyleri kendilerinden gizlediğimi düşünüyor. Ben şimdi buradan haberi yapan internet sitelerine bir çağrı yapıyor ve haberin kaynağını öğrenmek istiyorum. Henüz benim bile haberimin olmadığı bu haberin kaynağı şu anda herkes tarafından merak ediliyor. Dolayısıyla tüm vatandaşlarımızın İYİ PARTİ Teşkilat Yetkililerimizden ya da şahsımın ağzından duymadıkları haberlere itibar etmemelerini önemle rica ediyorum.”

 

İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINA GÖNDERME

 

İyi Partili Kocamaz, bu açıklamasından birkaç saat sonra bir başka açıklama yaptı, bu kez de partisinin ve diğer partilerin ilçe belediye başkan adaylarına gönderme yaptı.

Kocamaz, “Malum geçen Mayıs ayında gerçekleşen bir genel seçim sonrasında şimdi de bir yerel seçimin arefesindeyiz. Bazı İlçelerde tüm partiler adaylarını belirledi. Bazı ilçelerde de aday belirleme çalışmaları devam ediyor. Ben şimdiden tüm adaylara başarılar diliyorum. Temennimiz ve arzumuz odur ki, sandıktan aday oldukları İlçelere İYİ ve kaliteli hizmetler verebilecek, kibirlenmeyecek, kimseyi ötekileştirmeyecek, herkese eşit mesafede duracak ve herkesi kucaklayacak ve kolayca ulaşılabilecek ve de partizanlık yapmayacak adaylar başkan olarak seçilsin. Bizler de İYİ PARTİ olarak kalan birkaç İlçemizde ve Büyükşehir’de adaylarımızı belirledikten sonra, halen devam eden çalışmalarımızı daha da yoğunlaştırarak seçime odaklanacağız” ifadelerini kullandı.