BAŞKA BİR ADAY ATANSAYDI İSTİFA ETMEZDİM | Güney Gazetesi Mersin

BAŞKA BİR ADAY ATANSAYDI İSTİFA ETMEZDİM

Önceki dönem Mersin Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, CHP Genel Merkezinin mevcut belediye başkanı Abdullah Özyiğit’in yeniden atamasını protesto etmek için CHP’den istifa etti. Genç, “10 belediye başkan adayı adayı vardı. Mevcut başkan değil de bu isimlerden biri atansaydı istifa etmezdim” dedi. Genç, bağımsız aday olabileceği yönündeki iddialara da “Şimdilik istifa ettim. Başka bir adım atmayacağımı ileriki günlerde göreceğiz” dedi.

BAŞKA BİR ADAY ATANSAYDI İSTİFA ETMEZDİM


ABİDİN YAĞMUR

 

2004, 2009 ve 2014 seçimlerini peş peşe kazanarak 3 dönem Mersin Yenişehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten, 2019 seçimlerinde koltuğu partilisi Abdullah Özyiğit’e teslim eden CHP’li İbrahim Genç, mevcut başkan Abdullah Özyiğit’in yeniden atanması üzerine partiden istifa ettiğini duyurdu.

İbrahim Genç istifa kararını toplu SMS atarak duyurdu. Genç mesajında şu ifadeleri kullandı: “Cumhuriyet Halk Partisi yönetimi, uzun bir bekleyişten sonra Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’i tekrar atamış bulunuyor. Bir siyaset adamında aranan niteliklerden hiçbirine sahip olmadığı açıkça bilinen bu adamın tekrar atanmasını kabul etmem mümkün değildir. 18 yaşımdan beri içinde bulunduğum Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa ediyorum. Bilgilerinize saygı ile sunarım.”

 

“BAŞKA BİRİ ATANSAYDI PARTİDEN İSTİFA ETMEZDİM”

 

İstifasıyla ilgili Güney'e konuşan İbrahim Genç, “Yenişehir halkını bu kadar aşağılamak doğru değil. Abdullah Özyiğit’in ikinci kez atanması siyasi cinayettir. Buna sessiz kalmak onlar gibi olmaktır. Sessiz kalmamak için istifa ettim. 18ı yaşımdan beri üye olduğum CHP’den istifa etmek durumunda kaldım. Telefonlara gelen mesaj bana aittir. Bir siyaset adamında aranan niteliklerden hiçbirine sahip olmadığı açıkça bilinen birinin yeniden atanmasına tepkimi koydum. Yenişehir Belediyesi için 10 aday vardı. Mevcut başkan değil de bu isimlerden biri atansaydı istifa etmezdim. Şu an o arkadaşlardan birini atasınlar yanında dururuz” dedi.

 

“TEPKİ VAR, ONU DİLE GETİRDİM”

 

İbrahim Genç, bağımsız aday olacağına ilişkin iddiaların hatırlatılması üzerine de “Şimdilik istifa ettim. Tepki var, bu tepkiyi dile getirdim. Başka bir adım atmayacağımı ileriki günlerde göreceğiz” ifadelerini kullandı.