Gazeteciler sertifikalarını törenle aldı | Güney Gazetesi Mersin

Gazeteciler sertifikalarını törenle aldı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürlüğü ile Akdeniz Belediyesi işbirliğinde organize edilen ‘İHA-1 Ticari Pilot Lisansı Eğitimine’ katılarak sertifika almaya hak kazanan gazeteciler törenle sertifikalarını aldı.

Gazeteciler sertifikalarını törenle aldı


Bir otelin salonunda düzenlenen törene, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Adana Müdürü Mustafa Yalınız, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı R. Kaya Tepe ile sertifika almaya hak kazananlar gazeteciler katıldı. Törenin açılışında konuşan Başkan Gültak, Mersin’de 5 yılda birçok ilke ve yeniliğe imza attıklarının altını çizdi.

 

“VERDİĞİMİZ DRONE EĞİTİMİ DE BİR İLK”

 

İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürlüğü ile verdikleri İHA-1 Ticari Pilot Lisansı Eğitiminin de Mersin’de yine bir ilk olduğunu vurgulayan Başkan Gültak; “Teknoloji ve yapay zekâ çağındayız. Her türlü imkânı kullanmak lazım. Gazeteciler olarak elinizde kaliteli makine ve objektifler olabilir ama drone artık başka bir şey…  Çünkü drone ile istediğiniz yerden ve açıdan fotoğraf ve video çekebiliyorsunuz. Drone, mümkün olmayan noktalara kadar ulaşıp istediğiniz görüntüleri alma imkânı veren bir cihaz” dedi.

Başkan Gültak, hem il başkanlığı, hem milletvekilliği hem de belediye başkanı olarak yerel basınla daima iç içe olduğunu dile getirdi. “Ben sonuç odaklı çalışıyorum” diyen Başkan Gültak, “Bu nedenle Gazeteciler Cemiyetimizin yerleşebileceği, gazetecilerimizin yaz kış kalabileceği, siyasileri ve STK’ları ağırlayabileceği, hizmet içi programlarını yapabilecekleri bir mekân sağladık. Kimler geldi, kimler geçti… Fakat biz sonuç odaklıyız. Bundan daha iyisine layıksınız çünkü zor bir iş yapıyorsunuz. Yazı, kışı var, ekonomik sıkıntısı var, birçok şeyle uğraşıyorsunuz. Şu an Filistin’de, Gazze’de yüzlerce basın mensubu şehit edildi. Gerçekten kutsal bir iş yapıyorsunuz. Zira Basın, demokrasi ve siyasetin olmazsa olmaz ayaklarından bir tanesi” şeklinde konuştu

 

“HER TÜRLÜ TEKNOLOJİDEN FAYDALANMAMIZ LAZIM”

 

Gazetecilerin aldığı eğitimin çok önemli olduğunu belirten MGC Başkanı R. Kaya Tepe ise, “Mesleğimiz itibariyle özellikle son teknolojiden mutlaka faydalanmamız gerekiyor. İçeriğimizin, fotoğraf, video ve görselimizin iyi olması anlamında her türlü teknolojik imkânları kullanmamız gerekiyor. bu bizim daha çok kitleye ulaşmamızı da sağlıyor” dedi.

İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürü Mustafa Yalınız ise, “Hayatın her alanında önemi giderek artan drone teknolojisi kullanmaya yönelik aldığınız eğitimin mesleki gelişiminize katkı sunmasını dilerim. Yerel basınımızın güçlenmesi amacıyla gerçekleştirilen organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. (Haber Merkezi)