ÇBK’nın Eurolig’de rakipleri belli oldu | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK’nın Eurolig’de rakipleri belli oldu

ÇBK’nın Eurolig’de ki grubu ve karşılaşacağı takımlar Almanya’nın Münih kentinde gerçekleştirilen kura ile belirlendi. ÇBK geçen yıl finalde elendiği Fenerbahçe ile yine farklı gruba düştü. Beşiktaş eleme maçını geçerse ÇBK’nın rakibi olacak.

ÇBK’nın Eurolig’de rakipleri belli oldu


HASAN KÜÇÜK

Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi’nin 2023-2024 sezonunda Euroleague Women’da mücadele edeceği grubu ve rakipleri belli oldu. Fenerbahçe Alagöz Holding A Grubunda, ÇBK ise B grubunda mücadele edecek. Beşiktaş ise elemelerde Polonya ekibi Polkowice ile karşılaşacak. Siyah-beyazlılar, 20 ve 27 Eylül'de oynanacak eleme maçlarında rakibini geçmesi halinde normal sezonda B Grubu'na dahil olacak. Beşiktaş, elenmesi durumunda FIBA Kadınlar EuroCup’a katılacak.

İki Türk takımı ÇBK Mersin ile Fenerbahçe Alagöz Holding’in doğrudan katılım göstereceği, Beşiktaş’ın ise elemelerde mücadele edeceği 2023-2024 Euro League Women’da sıralama ve grup kuraları çekildi. Almanya’nın Münih kentinde gerçekleştirilen kura çekiminde Fenerbahçe Alagöz Holding A Grubunda Mersin’in takımı ÇBK ise B Grubunda yer aldı. ÇBK sıralama olarak 1. sırada, Fenerbahçe 8. sırada yer aldı.

ÇBK’nın B Grubundaki rakipleri şöyle; Perfumerias Avenida (İspanya) ZVVZ USK Praha (Çekya) Villeneuve d'Ascq-LM (Fransa) Basket Landes (Fransa) Virtus Segafredo Bologna (İtalya) SERCO Uni Gyor (Macaristan) ve Polonya ekibi BC Polkowice ile Beşiktaş maçının galibi.  

 

İLK İKİ MAÇ MERSİN'DE 

ÇBK ilk hafta evinde  İspanya ekibi Perfumerias Avenida'yı 2. Hafta ise Fransa ekibi Basket Landes’i konuk edecek.

A Grubunda mücadele edecek Fenerbahce Alagoz Holding’in rakipleri ise şunlar; Valencia B.C. (İspanya) LDLC ASVEL Feminin (Fransa) Beretta Famila Schio (İtalya) AZS UMCS Lublin (Polonya) Casademont Zaragoza (İspanya). Fenerbahçe’nin diğer iki rakibi DVTK Hun-Therm Miskolc (Macaristan) ile London Lions (Birleşik Krallık) ve TTT Riga (Letonya) ile ACS Sepsi SIC (Romanya) takımları arasındaki eleme maçları sonunda belli olacak. Eleme maçları 20-27 Eylül tarihlerinde oynanacak.