“Kazı çalışmalarına desteğimizi sürdüreceğiz” | Güney Gazetesi Mersin

“Kazı çalışmalarına desteğimizi sürdüreceğiz”

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Öğretim Görevlisi ve Silifke Kalesi Kazı Başkanı Prof. Dr. Ali Boran ile görüştü. Pehlivan, “Silifke Kalesi, Mersin ve ülkemizin en değerli tarihi eserlerinden biri, bizler de devam eden çalışmalara Valilik olarak destek vermeyi sürdüreceğiz” dedi.

“Kazı çalışmalarına desteğimizi sürdüreceğiz”


Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Öğretim Görevlisi ve Silifke Kalesi Kazı Başkanı Prof. Dr. Ali Boran, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’ı makamında ziyaret etti. Prof. Dr. Ali Boran, Vali Pehlivan‘a Silifke Kalesi kazı çalışmalarından çıkan buluntulardan oluşan ‘Silifke Kalesi Kazı Buluntuları (2010-2020)’ adlı kitabını hediye etti ve çalışmaların geldiği aşama hakkında bilgi verdi.

 

 

 

Vali Pehlivan, Silifke Kalesinin Mersin ve Türkiye için en değerli tarihi eserlerden biri olduğunu belirtti. Pehlivan, “Kazı ve restorasyonların tamamlanmasıyla önemli bir turizm destinasyonu olacak, devam eden çalışmalara Valilik olarak destek vermeyi sürdüreceğiz” dedi. (Haber Merkezi)