Milletin gündemi zam! | Güney Gazetesi Mersin

Milletin gündemi zam!

Seçimlerden önce 18 lira düzeyinde olan akaryakıt fiyatları 2 aylık süre içinde 34 lirayı geçti. Taşımacılık ve ulaşım esnafı başta olmak üzere tüm sektörler zammın olumsuz etkisini anında hissetti. Muhalefet milletvekilleri vatandaşın isyanını meclise taşıdı. İktidar partisi milletvekilleri ise sessiz.

Milletin gündemi zam!


Akaryakıt zamlarının iğneden ipliğe her şeyin zamlanmasına neden olacağını söyleyen vatandaşlar zamların durdurulması, akaryakıttaki son ÖTV zammının geri alınması için başta iktidar partisi milletvekilleri olmak üzere siyasetçilere mesaj yağmuruna tuttu. Zamların, iktidar partisi milletvekillerince de eleştirildiği ancak AKP’li ve MHP’li vekillerin kamuoyu önünde açıklama yapmaktan çekindiği siyasi kulislerde konuşuluyor.

 

 

 

“CİDDİ BİR GENEL PAHALILIK GETİRİR”

 

Muhalefet milletvekillerinin gündeminde ise akaryakıt zamları var. CHP’li Hasan Ufuk Çakır, zamlara tepkisini “Vatandaşa haddinden fazla yük yüklüyorsunuz. Akaryakıt zammı beraberinde ciddi bir genel pahalılık getirecektir” dedi.

 

 

 

CHP’li Talat Dinçer de dolmuşçu esnafıyla bir araya gelerek zamları yorumladı. Dinçer, “Ulaşım sektörümüzün sorunları belli, mazot üzerine yüklenen vergiler geri alınmalı ve 2 katına çıkarılan MTV geri çekilmelidir” ifadelerini kullandı.

 

 

 

“VATANDAŞ YERDEN GÖĞE KADAR HAKLI”

 

CHP’li Gülcan Kış da zamların ardından dolmuşçu esnafını ziyaret etti. Kış, “Akaryakıt zamlarına tepkilerin en çok yükseldiği ve hükümetin bu sesleri duymazdan geldiği minibüsçülerimizin kapısını çaldık.  Akbelen Kooperatifine bağlı minibüsçüleri ziyaretimde bir dokundum bin ah işittim.  Hepsi yerden göğe kadar haklılar. İsyanları duyulmuyor ve motorine bu gece bir zam daha geliyor. Minibüsçülerimiz, esnafımız, vatandaşımız çaresiz.  Bu Türkiye Yüzyılı değil, yüzyılın ayıbı, utancı” ifadelerini kullandı.

 

 

 

“ÖTV ZAMMI GERİ ALINMALI”

 

Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan da “Zamlardan nefes alamayacak duruma gelen işçi, emekçiler bir bir ses yükseltiyorlar. İşçiler emekçiler evine ekmek götüremeyecek durumdalar” dedi.

 

 

 

İyi Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz da, akaryakıt üzerinden alınan ÖTV’ye yapılan zammın geri çekilmesi çağrısında bulundu.