Mecliste ÖTV zamları görüşülecek | Güney Gazetesi Mersin

Mecliste ÖTV zamları görüşülecek

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, CHP’nin isteği üzerine TBMM’nin son ÖTV zamlarını görüşmek üzere olağanüstü toplanacağını söyledi. Kocamaz, “İnşallah bu toplantı sonucunda amaç hasıl olurda, Ülkeyi yönetenler insafa gelip özellikle akaryakıt fiyatlarına bindirdikleri zammı geri alırlar da millet birazcık nefes alır” dedi.

Mecliste ÖTV zamları görüşülecek


ELVAN KONUK

 

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanan kararla benzinin litresinde 2,52 TL olan ÖTV 7,52 TL’ye, motorinde 2,05 TL olan ÖTV de 7,05 TL’ye yükseldi. Yapılan son ÖTV zammıyla benzinin litre fiyatı 35 liraya, motorinin fiyatı ise 33,5 liraya dayandı.

TBMM’nin ÖTV zamlarını görüşmek üzere olağanüstü toplanacağını söyleyen İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, akaryakıt zamlarının geri alınması gerektiğine dikkat çekti.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kocamaz, şunları söyledi:

“Bilindiği gibi Meclisi geçen hafta sonu tatile girmişti. Ancak, CHP’nin talebi üzerine, TBMM Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş, son ÖTV zamlarını görüşmek üzere Meclisi 25 Temmuz Salı günü olağanüstü toplantıya çağırdı. İnşallah bu toplantı sonucunda amaç hasıl olurda, Ülkeyi yönetenler insafa gelip özellikle akaryakıt fiyatlarına bindirdikleri zammı geri alırlar da Millet birazcık nefes alır. Şayet muhalefetin talebi doğrultusunda ÖTV zamları geri alınabilecek olursa, daha doğrusu iktidar buna izin verirse bu iş Nasrettin Hoca’nın eşeğini kaybettikten sonra bulduğunda sevinmesine benzeyecek