​​​​​​​Transfere hızlı başladı | Güney Gazetesi Mersin

​​​​​​​Transfere hızlı başladı

Romanya’dan Khadijiah Cave, Galatasaray’dan da Merve Uygül, iç transferde de Cansu Yetiş ile anlaşan Tarsuslu Periler son olarak Hatayspor’dan da Büşra Akgün ve Botaş’tan Işılay Eğin’i kadrosuna kattı.

​​​​​​​Transfere hızlı başladı


HASAN KÜÇÜK

Önümüzdeki sezon Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde mücadele  edecek olan Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımı kadrosunu güçlendirmeyi sürdürüyor. Dış transferde takımını en iyi şekilde organize etmeye çalışan Başantrenör Mustafa Secerlioğlu takımına 4. ve 5. oyuncu olarak geçen sezon Hatayspor’da parkeye çıkan Büşra Akgün ve Botaşspor’dan Işılay Eğin’i takıma kazandırdı. Ülkemizi sarsan deprem felaketi nedeniyle ligden çekilmek zorunda kalan Kadınlar Basketbol Süper Ligi ekibinde 33 maçta forma giyen Büşra Akgün, toplam 11 saat 18 dakika görev alarak 153 sayı kaydetti. Eurocup Women’da ise Hatayspor forması ile 10 maça çıkarak 43 sayı attı. 30 yaşında ve 1,84 cm boyunda olan Büşra Akgün kısa forvet pozisyonunda oynamakta.

Botaşspor’da forma giyen Işılay Eğin ise kariyerinde Süper Lig , Euroleague ve Euro Cup gibi dünya klasmanında tecrübeye sahip. Botaş ile birlikte TKBSL play-offlarda yarı finale kadar takımını taşıyan Işılay Eğin 22 yaşında ve 1. 90 cm boyunda uzun forvet pozisyonunda oynuyor. Eğin, Botaş formasında çıktığı 35 maçta 9 saat 29 dakika 15 saniye görev alarak 201 sayı kaydetti