5 yılda 2. rekor | Güney Gazetesi Mersin

5 yılda 2. rekor

Tarsuslu Ali Polat 5 yılda ikinci kez Guinness Rekorlar kitabına girdi

5 yılda 2. rekor


HASAN KÜÇÜK

Tarsuslu Ali Polat 5 yıl önce 1 dakikada 252 defa ip atlayarak girdiği Guinness Rekorlar kitabında ellerinin baş parmakları 1 dakikada 76 şınav çekerek ikinci defa yer aldı. Hedefinde yeni rekorlar bulunduğunu ifade eden Ali Polat, ülkesinin ismini dünyaya duyurduğu için mutlu olduğunu söyledi.

 

Tarsus’ta oturduğunu ve 55 yaşında olduğunu ifade Ali Polat, Güney Gazetesi’ne yaptığı açıklamada 8 yaşından beri spor yaptığını söyledi. Spor yaparken en büyük hayalinin Guinness Rekorlar kitabına girmek olduğunu ve bunu 5 yıl önce başardığını anlatan Polat, “5 yıl önce o zaman 50 yaşında idim. Tek ayakla ip atlamada 1 dakikada 252 defa ip atlayarak Guinness Rekorlar kitabına girmiştim. Şimdide ellerimin baş parmakları ile 1 dakikada 76 şınav çektim. O da Guinness tarafından dünya rekoru olarak onaylandı ve Guinness Rekorlar Kitabında yer aldı. Bununla ilgili belgem geçtiğimiz günlerde geldi” dedi. Şınav sayısını 85’e çıkarmanın yanından sürpriz olsun diye söylemeyeceği yeni rekorlar peşinde olduğunu anlatan Ali Polat, “Kırdığım rekorlar büyük ancak Türkiye’de spora ve sporcuya sahip çıkan yok. Yabancı ülkeleri takip ediyorum devlet adamları rekor kıran sporculara müthiş ilgi gösteriyor” dedi.

 

 

Belgeyi aldıktan sonra İmar A.Ş yönetim Kurulu başkanı Ali Uyan ve Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Ali Boltaç ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret ettiğini anlatan Polat, “Vahap Başkan bizleri tebrik etti. Rekorumuzdan dolayı kutladı ve gerekli desteği vereceğini söyledi. Bu benim şevkimi daha da artırdı”şeklinde konuştu.