Meslek Lisesinden Atölye1886’ya ziyaret | Güney Gazetesi Mersin

Meslek Lisesinden Atölye1886’ya ziyaret

Mersin Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Yiğit, Müdür Yardımcısı Sezen Erçandırlı ile Bileşim Teknolojileri Alan Şefi Mehmet Kamil Toksoy Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan’ı ziyaret etti.

Meslek Lisesinden Atölye1886’ya ziyaret


Okul hakkında bilgi verilmesinin ardından MTSO bünyesinde hizmet veren Atölye1886 gezilerek çalışmaları hakkında bilgi alındı.

Meslek liseleriyle Atölye1886’nın önümüzdeki süreçte nasıl entegre edilip öğrenciler için bu hizmetin nasıl daha verimli şekilde değerlendirilebileceği ele alındı.

Başkan Kızıltan görüşmede, Mersin’deki tüm mesleki ve teknik liselerin makine envanterinin çıkarılıp ardından gerek bu okulların birbiriyle gerekse Atölye1886 ile koordineli çalışıp daha verimli nasıl sonuç alınabileceği yönünde girişimlerde bulunacaklarını söyledi.

Okul Müdürü Yiğit’in yeni bir okul olduklarını belirterek çalışmaları hakkında bilgi vermesi sonrası okulda Ar-Ge Merkezleri bulunduğunu bildiren Bileşim Teknolojileri Alan Şefi Toksoy ise öğrencilerinin ar-ge bilinciyle yetişmesini istediklerini söyledi.

Atölye1886 ile teması artırıp öğrencilere üretim ve tasarımı bir arada öğretmek istediklerini kaydeden Toksoy, bu sayede ticari değeri yüksek ürünlerin üretimine zemin hazırlayabileceklerini vurguladı.

Ziyaret sonunda Yiğit, Başkan Kızıltan’a bir de okulda öğrenciler tarafından metalden yapılan minyatür top arabası hediye etti. (Haber Merkezi)