DEMBİR-DER Şubesi açıldı | Güney Gazetesi Mersin

DEMBİR-DER Şubesi açıldı

AKP 24, 25 ve 26. dönem milletvekili Mehmet Metiner’in kurucu genel başkanı olduğu DEMBİR-VAK ve DEMBİR-DER Mersin şubesi açıldı.

DEMBİR-DER Şubesi açıldı


DEMBİR-DER Mersin Şube Başkanı Mehmet Tan, derneğin amacını “ortak vatanımızda tek devlet, tek bayrak ve tek millet anlayışıyla eşitliği ve kardeşliği önceleyen birlikte yaşam” cümleleriyle vurguladı.

DEMBİR-DER Genel Başkanı Mehmet Metiner de konuşmasına Kürtçe sözlerle başladı. Önce Kürtçe, ardından Türkçe selamlama yapan Metiner, “Önce kendi ana dilim olan Kürtçeyle size bir selamlama yaptım. Sonra yine ana dilimiz olan Türkçeyle selamlama yaptım. Şimdi ana dilimiz olan Türkçeyle konuşmamızı sürdüreceğiz. Çünkü biz Kürtler asla Türklere gayrı gözüyle bakmayız. Türklerin ana dillerini de kendi dilimiz gibi, anadilimiz olarak görürüz. Çünkü biz ayrılıkçı değiliz. Biz Demokrasi ve Birlik Derneği olarak en baştan itibaren şunu söyledik: Biz hem Kürt’üz, hem Türk'üz, hem Arap'ız, hem Laz'ız, hem Çerkez’iz. Biz birlikte Türkiye’yiz. Kimliklerin inkârı üzerinden yürüyen bir siyaset ne kadar dışlayıcı ve çatışmacı ise kimliği eksene alan siyasetler de bir o kadar dışlayıcı ve çatışmacıdır. Birleştireceğiz. Ama birleştirirken farklılıkları inkâr etmeyeceğiz. Demokrasi ve birlik derneği olarak varlık sebebimiz bu.” (Haber Merkezi)