“Gündemimiz ekonomi olmalı” | Güney Gazetesi Mersin

“Gündemimiz ekonomi olmalı”

Tarsus Ticaret Borsası Mayıs ayı meclis toplantısı, Meclis Başkanı Murat Kaya başkanlığında yapıldı.

“Gündemimiz ekonomi olmalı”


İLKAY ADALIOĞLU


Yönetimin bir aylık çalışmasıyla ilgili üyelerin bilgilendirildiği toplantıda, Tarsus Ticaret Borası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yönetim Kurulu üyesi Yücel Gürbüz ise Türkiye ve dünyada buğday üretimiyle ilgili beklentileri değerlendirdi.

Meclis Başkanı Murat Kaya, konuşmasına Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilleri seçimleri ile başlayarak Mayıs ayının, bir yandan birikmiş günlük ve ekonomik sorunlar diğer yandan ise seçim atmosferi ile geçtiğini kaydetti.

 

“MİLLETVEKİLİ ADAYLARIMIZ DÜZEYLİ ŞEKİLDE YARIŞTI”

 

Kaya, “Demokrasiye, özgürlüğe ve hukuka olan bağlılığımızın esası olan seçimlerimizi barış içinde gerçekleşti. 14 Mayıs’taki seçimlerden sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi belirlenirken, Cumhurbaşkanlığı seçimimizde 28 Mayıs’ta tamamlanmış oldu. Biz bu seçimin ülkemize ve şehrimize hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyoruz. Milletimizin teveccühünü yeniden kazanan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde halkımızı temsil edecek milletvekillerimizi tebrik ediyorum. İş dünyası olarak 14 Mayıs'ta yapılan seçimler öncesi milletvekili adaylarımız çok güzel bir yarış çıkardılar. Hepsi, güzel bir üslupla, birbirlerini kırmadan incitmeden saygı çerçevesi içerisinde yapacaklarını anlattılar. Bu ülkenin, hepimizin olduğu ve birlikte barış içinde yaşamamız gerektiği bilinci ile seçim sürecini arkamızda bırakarak, tekrar istihdam, ekonomi ve ihracat gündemine yeniden dönmeliyiz. Toplumun tüm kesimlerinin yeniden ekonomiye, ihracata, istihdama odaklanmasını istiyoruz” dedi.

 

“CUMHURİYETİMİZİ 100 YILDIR KORUDUK, BUNDAN SONRA DA KORURUZ”

 

Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer ise, yönetimin bir aylık çalışmasıyla ilgili Meclis üyelerini bilgilendirdi.

Seçer, “İkinci tur seçimde vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. Halkımız demokratik hakları olan oy kullanmayı tamamlandı. Seçimin vatanımız, milletimiz ve devletimiz için hayırlara vesile olmasını dilerim. Demokratik, laik, sosyal, hukuk devleti ilkelerine hepimiz bağlılığımızı korumalıyız. Bu ortak paydada vatanımızı, devletimizi ve cumhuriyetimizi bölünmez bütünlükle korumayı 100 yıldır başardık. Eminim ilelebet korumaya devam edeceğiz. Seçimler ve iktidarlar gelir geçer. Bahsettiğim ortak paydamız esastır” diye konuştu.

Yönetim Kurulu Üyesi Yücel Gürbüz de 2022/2023 sezonu buğday durumu beklentisi konulunu bir sunum yaptı.

Yücel Gürbüz; Tarım Bakanlığından yapılan açıklamada bu yıl buğday için yüzde 5'lik artışla yaklaşık 21 milyon ton rekolte beklendiğini ifade ederek bir an önce TMO’nun hububat alım fiyatını açıklaması gerektiğini vurguladı.