Yeşil sahalara yakışmadı | Güney Gazetesi Mersin

Yeşil sahalara yakışmadı

Mersin 1. Amatör Kümede maçların tamamlanmasına 2 hafta kala taraftarlarla oyuncular arasında yeşil sahalara yakışmayan görüntüler yaşandı. Akdeniz Zirvespor-Tarsus Barbarosspor, Bozyazı Belediyespor -Galataspor maçlarında sporun barış ve kardeşlik olduğu unutulunca fair play ruhuna uymayan davranışlar futbolun önüne geçti.

Yeşil sahalara yakışmadı


HASAN KÜÇÜK

Mersin 1. Amatör Küme play-off 12. Hafta karşılaşmaları ilk 5’te yer alarak Süper Amatör Lig’e çıkmak isteyen takımların kıran kırana mücadelesine sahne oldu. Tarsus’ta oynanan ilk maçta çıkan olaylar nedeniyle 2 takımında hükmen mağlup sayıldığı karşılaşmanın rövanşında Akdeniz Zirvespor, Seyfi Ali Türkoğlu Stadı’nda Tarsus Barbarosspor’u konuk etti. Maça hızlı başlayan Akdeniz Zirvespor 25. dakikada Halil’in attığı golle 1-0 öne geçti. Atılan gol sonrası büyük sevinç yaşayan Zirvespor taraftarları meşaleler yakarak golü kutlamak isteyince emniyet mensupları ile aralarında gerginlik yaşandı. Gerginlik Kulüp Başkanı Ayhan Türkan’ın araya girerek taraftarı yatıştırması ile fazla büyümeden önlendi.

 

 

Oyunda etkisini sürdüren Zirverspor 43. dakikada Emrah Bali ve 45. dakikada Ahmet’in attığı gollerle durumu 3-0 yaptı. İlk yarı tamamlanmak üzere iken Barbarosspor’dan iki oyuncu kırmızı kartla oyun dışında kalınca ortalık bir anda gerildi. Kırmızı kart gören oyuncu Ömer, Zirvespor taraftarlarına doğru yönelince ortam karıştı. Karşılıklı küfürleşmeler yaşanırken Ömer, takım arkadaşları tarafından sahadan çıkarıldı. İlk yarı Zirvespor’un 3-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

 

 

İkinci yarıda Barbarosspor 9 kişi ile mücadele etmesine rağmen farkı açma fırsatını değerlendiremeyen ve son dakikada Mikail ile penaltı atışından yararlanamayan Akdeniz Zirvespor karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı. Puanını 21 yapan Akdeniz Zirvespor 3. sıraya yükseldi.

 

 

BOZYAZI FIRSAT TEPTİ

Haftaya 6 puan farkla lider giren ve yendiği takdirde şampiyonluğu garantileyecek olan Bozyazı Belediyespor ise ilk 5’te yer alarak Süper Amatör Lig’e çıkmak isteyen Galataspor’a yine mağlup oldu. Bozyazı ilk maçta deplasmanda 4-1 mağlup oldukları rakiplerine bu defa evinde 1-0 yenildi. Bu mağlubiyetle 24 puanda kalan Bozyazı Belediyespor liderliğini sürdürse de şampiyonluk şansını son iki maça bıraktı. Puanını 17’ye çıkaran Galataspor 5. sıradaki yerini korudu. Maç sonunda Bozyazı Belediyespor ile Galatasporlu oyuncular ve taraftarlar arasında küfürleşmeler nedeniyle istenmeyen olaylar yaşandı. Galatasporlu oyuncular polis eşliğinde stattan çıkarıldı.

 

 

 

Grubun diğer maçlarında ise Taşucuspor deplasmanda Çeşmelispor’u 3-6, Binevlerspor ise Tarsus Kavaklıspor’u 0-2 mağlup etti.