Sosyal medyada nefret var | Güney Gazetesi Mersin

Sosyal medyada nefret var

Güvenli Sokaklar Derneği isimli bir hesap ‘sokakların köpeklerden temizlenmesi’ amacıyla paylaşımlar yapıyor.  Sokak köpeklerinin toplatılması için valilik ve belediyelere nasıl dilekçe yazılacağı ile yol gösteren sayfa Türkiye genelinde meydana gelen köpek ısırmaları, trafik kazaları gibi videolar paylaşıyor. En son Güvenli Sokaklar Derneği Yenişehir’de meydana gelen ölümlü trafik kazasını ‘Başıboş köpekler yüzünden’ ifadesiyle paylaştı. Paylaşımın altına yorum yapan bazı vatandaşlar ise nefret söylemleriyle sokak hayvanlarını hedef aldı, hayvan katliamına çağrıda bulundu.

Sosyal medyada nefret var


ELVAN KONUK

 

Twitterda Güvenli Sokaklar Derneği isimli bir hesap Yenişehir’de meydana gelen trafik kazası görüntülerini paylaşarak önce “Başıboş köpeğe çarpmamak için manevra yapan motosiklete iki araç çarptı. Motosikletli kurye olay yerinde hayatını kaybetti” ifadesini kullandı. Ardından “Başıboş köpekler yüzünden hayatını kaybeden vatandaşımızın kurye değil, Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli çarşı ve mahalle bekçisi Muhammed Çağrı Turgut (35) olduğu belirlendi. Gelişmiş veya gelişmekte olan ülkelerde, köpeklerin başıboş bırakılmasına izin verilmemesinin bir sebebi de trafik ve can güvenliğini korumak içindir” şeklinde bir açıklama ile cenaze töreninin görüntülerini paylaştı.

 

 

 

 

 

HAYVAN KATLİAMINI SAVUNDULAR

 

Güvenli Sokaklar Derneği’nin paylaşımlarının altındaki yorumlar ise pes dedirtti. Sokak hayvanları ile ilgili Mersin Valiliği ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni etiketleyerek hayvanların toplatılmasını isteyenlerin yanında yayvan katliamına teşvik eden yorumlarda vardı.

 

 

 

Sokak hayvanlarına karşı nefret söylemi yayan o twitlerden bazıları ise şöyle:

“Ya abi kısırlaştırma yapmıyorlar. Tıktıkları canlara işkence ediyorlar. Ne boktan bir yerdeyiz. Ötenazi diye bir şey var. Bunlar planlı aşamalı gerçekleştirilebilir kimse acı çekmeden.

Artık şunları bi toplayıp itlaf edin sahiplendiremiyorsanız artık yeter ya. Hollanda da yaşıyorum bir tane sokakta kedi köpek yok diğer Avrupa ülkeleri de keza öyle. Yeter artık çocuklardan insanlardan daha değerli değil hiçbir canlı.

Allah rahmet eylesin. Bir it sevdasına insanlar ölüyor.

Avrupa’da Çin’de domuz köpek v.b. hayvanlar yeniyor Buradaki köpekleri gönderip ekonomiye katkı sağlayın. İnsanları köpeklerin üzerinden öldürmeyin. Katiller yazık yer yerinden oynamalıydı bu kadar can gitti. Sebep olanların Allah başına versin.

Çin'e satalım itleri, o parayla çocuklara defter kitap alınsın.

Ben bu kadar ucuza böyle kıymetli insanlarımızı kaybetmeyi hazmedemiyorum. İki ruh hastası evinden uzakta rahatsız olmadan kopek sevecek diye böyle bir ölüm kabul edilemez. Bu kopekleri besleyenler sorumludur bu insanlarımızdan.

Çarpın kardeşim, çarpın o itlere! Sizin canınızdan kıymetli miydi? Ama büyük dualar ediyorum, Allah o itçileri helak etsin, aynı azapları onlara yaşatsın. Bu lanetli kesim aynı acıları yaşasın!

Nerde bizim köpeğin kafasına kürekle vurdular diye ortalığı ayağa kaldıran insancıklar.. Bir hayat daha çaldınız.”

 

 

 

ÖLÜMLERDEN ÖNCE KÖPEKLERİ SONRA VAHAP SEÇER’İ SUÇLADILAR!

 

“Sayın Valimiz bir çözüm bulunmasını temenni ediyoruz, Vahap Seçer ve zihniyeti yüzünden genç vatandaşlarımız ölüyor.

Köpekleri öyle alıştırdınız ki araba görünce kaçma gereği bile duymuyor, gelen arabanın önünde duruyor, sokaklar köpek dolu bu vefat eden insanın katili sizsiniz. Vahap Seçer 10’arlı guruplar halinde köpek sürüleri okulların önünde, ne yapalım çekip vuralım mı?

Her yeri ışıl ışıl yaptın da Vahap Bey, bu ana cadde kör karanlıklar içerisinde… sizde hiç mi Allah korkusu yok. Bu ölümden siz sorumlusunuz… 10 ay sonra sizden kurtuluruz umarım; oy verdiğime her gün pişman ettiniz her gün…

Teşekkürler Vahap Seçer, bu çocuğun ölüm sebebi sizsiniz.”