“Vatandaşın güven oyunu aldınız <br> Mersin’deki fahiş kiralara çözüm bulun” | Güney Gazetesi Mersin

“Vatandaşın güven oyunu aldınız
Mersin’deki fahiş kiralara çözüm bulun”

Mersin Milletvekillerine çağrıda bulunan Yenilik Partisi Mersin İl Başkanı İbrahim Kurucudal, “Yapacağınız yemin töreninden sonra Mersin için ilk yapacağınız görev çok acil bir şekilde Mersin’deki kiralık ve satılık ev fiyatlarına bir çözüm getirmenizdir” dedi.

“Vatandaşın güven oyunu aldınız <br> Mersin’deki fahiş kiralara çözüm bulun”


 

ELVAN KONUK

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 28'inci yasama dönemi milletvekillerinin yemin töreni ile bugün başlayacak. Yenilik Partisi Mersin İl Başkanı İbrahim Kurucudal, Mersin’in 13 milletvekiline çağrıda bulundu. Kurucudal, “Mersin halkının güven oyunu alıp TBMM meclisin vekili oldunuz. Yapacağınız yemin töreninden sonra Mersin için ilk yapacağınız görev çok acil bir şekilde meclise bir önerge verip mersindeki ev ve dükkan fiyatlarına kiralık yada satılık fark etmez bir sınırlama getirmeniz” ifadelerini kullandı.

Satılık ve kiralık yapılar için bir kural getirilmesi yönünde talepte bulunan Kurucudal, “Bu kurala uymayanlar hakkında büyük para cezası getirilsin. Ya da en az 3 yıl hiçbir şekilde kullanamayacaklarını şekilde ev ya da dükkanları mühürlensin. Kullanılırsa da 5 yıl hapis cezası kanunu getirilip, bu kanunun uygulanmasını sağlayın. Ayrıca mağdur kiracının 1 yıl bedava oturmasını sağlanmalıdır, böylece aç gözlü ev sahipleri ya da dükkan sahipleri kafalarına göre fiyat koyamazlar” diye konuştu.