Lokmanoğlu ikinci kez TOBB yönetiminde | Güney Gazetesi Mersin

Lokmanoğlu ikinci kez TOBB yönetiminde

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) olağan genel kurulunda tek aday olan mevcut başkan M. Rifat Hisarcıklıoğlu güven tazeledi. Geçen dönemde TOBB Yönetim Kurulunda yer alan Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihat Lokmanoğlu yeni dönemde de yönetime girdi. Lokmanoğlu, iki kez üst üste TOBB yönetimine giren ilk Mersinli oda başkanı oldu.

Lokmanoğlu ikinci kez TOBB yönetiminde


İLKAY ADALIOĞLU


TOBB camiasına 1992’de Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Üyesi olarak adım atan Rifat Hisarcıklıoğlu, 2000’de TOBB Başkan Yardımcılığı görevine geldi. Ardından 2001 yılı seçimlerinde Birlik Başkanlığına seçilen Hisarcıklıoğlu o tarihten bu yana; 2002, 2005, 2009, 2013 ve 2018 yıllarında yapılan seçimlerde ipi göğüsledi. Hisarcıklıoğlu 79’uncu genel kurulda ise geçerli oyların tamamını alarak 7’nci kez TOBB Başkanlığına seçildi.

 

MDTO BAŞKANI CİHAT LOKMANOĞLU YÖNETİM KURULUNDA

 

Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu TOBB yönetim kurulunda iki dönem üst üste yer alarak bu başarısıyla Mersin’e bir ilki yaşattı.

Yönetim Kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu: “Ali Kopuz, Selçuk Öztürk, Salih Zeki Murzioğlu, Tamer Kıran, Faik Yavuz, Cengiz Günay, Zeki Kıvanç, Engin Yeşil, Hakan Ülken, Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Mehmet Büyüksimitci, Mustafa Cihat Lokmanoğlu, İbrahim Burkay, Seyit Ardıç, Şekib Avdagiç, Işınsu Kestelli, Ali Çandır, Ender Yorgancılar, Mehmet Tuncay Yıldırım, Saim Özakalın.”