Öğrenciler hem eğlenecek hem proje üretecek | Güney Gazetesi Mersin

Öğrenciler hem eğlenecek hem proje üretecek

Romanya, Bulgaristan, Gürcistan ve Makedonya’da uygulanmaya başlayan ve öğrencilerin web 2 araçlarını kullanarak oyun tasarlaması amaçlanan ‘Benin içimde oyun, oyunun içinde ben’ projesi Mersin Toroslar Necatibey İlkokulunda uygulanmaya başlandı. Haziran ayına kadar devam edecek eğitimde öğrenciler, geleneksel oyunları öğrenecek ve yeni yaratıcı oyunlar keşfedecek.

Öğrenciler hem eğlenecek hem proje üretecek


MAYSA DERYAYEVA


‘Benin içimde oyun, oyunun içinde ben’ ‘Game İnside Me, Me inside me’ adlı projen hakkında bilgi veren sınıf öğretmeni Mediha Çelik, projenin toplam 10 okulda uygulandığını söyledi. Romanya, Makedonya, Bulgaristan ve Gürcistan’da uygulanan projenin Mersin Toroslar Necatibey İlkokulunda uygulandığını ifade eden Çelik, projenin 12 Mart- 3 Haziran tarihleri arasında devam edeceğini belirtti.

Proje kapsamında 400 öğrenciye ulaşmayı hedeflendiğini vurgulayan Çelik, “Benim içimde oyun oyunun içinde ben,projemiz;10 Türk okulu birer Romanya, Makedonya, Bulgaristan ve Gürcistan’dan oluşmaktadır. Mart ayında başlayan projemiz haziran ayında bitecektir. İşbirliğlikçi, paylaşımcı ve internet güvenliğini öncelik sayarak etkinliklerine devam etmektedir. Mersin Toroslar Necatibey İlkokulu olarak bu projenin ortakları arasındayız. Projemiz geleneksel oyunlar ve web2 araçlarını kullanarak tasarladığımız oyunlar, geleneksel oyunlarla kültürel paylaşımları sağlayan ,oyunlarda kazanmanın ve kaybetmenin farkına varmak ve yaptığı oyuncaklarla da üretmenin önemine varmayı amaçlamaktadır” dedi.