Gıda imalatçılarından yer talebi | Güney Gazetesi Mersin

Gıda imalatçılarından yer talebi

Mersin’in büyük bir bölümünün konut alanı olarak işaretlenmesi nedeniyle gıda imalatçıları işyeri ruhsatı alamıyor. Bu durum merdiven altı üretimin artmasına neden oluyor. Mersinli esnafın Gıda İmalatçılar Sitesi istediğini söyleyen Mersin Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Ramazan Turan, cezerye, kuruyemiş, bisküvi ya da meyve suyu imalatçılarının yer talebinde bulunduğunu söyledi.

Gıda imalatçılarından yer talebi


 

ELVAN KONUK

Mersin Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Ramazan Turan, Mersin’deki gıda imalatçılarının taleplerini aktardı. Mersin’in Gıda İmalatçıları Sitesi eksiğinin olduğunu vurgulayan Turan “Mersin’in büyük bir bölümü konut alanı olarak görülüyor.  Gıda imalatı yapmak istediğiniz zaman hiçbir şekilde işyeri açma ruhsatı verilmiyor” dedi.

“MERDİVEN ALTI ÜRETİM ARTTI”

 

Binaların altındaki dükkanların ya da etrafında hiçbir şekilde konut bulunmayan dükkanların üretim için kullanılmadığını ifade eden Turan, bu durumun merdiven altı üretimi arttırdığını dile getirdi. Turan, “Mersin’in büyük bir bölümü konut alanı olarak göründüğü için örneğin bir bisküvi, cezerye ya da kuruyemiş üretmek isteyin kişi bunun için ruhsat alamıyor, ticari izin hiçbir şekilde vermiyorlar. Ticari alana gidin diyorlar, ticari alan da Hal bölgesinden Huzurkent’e kadar. Üretenler merdiven altı üretiyor ya da MERTOÇ’a gidiyorlar orada da fahiş fiyatlar istiyorlar ve yer yok” diye konuştu.

 

“YER GÖSTERİLSİN BİZ YAPARIZ”

 

Gıda İmalatçıları Sitesi yapılması için ilgili kurumlara başvuru yaptıklarını belirten Turan, “Meyve suyu, cezerye, bisküvi ve kuruyemiş üreticileri Gıda İmalatçıları Sitesi istiyor. Mersin’in böyle bir eksiği var.Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Mili Emlak Müdürlüğü ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne bu talebimizi ilettik. Bize yer gösterilmesini istiyoruz. Yer gösterilirse kendimiz yaparız” şeklinde konuştu.