Ev hanımlarından resim sergisi   | Güney Gazetesi Mersin

Ev hanımlarından resim sergisi  

Toroslar Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan resim kursuna katılan ev hanımlarının açtığı Yağlı Boya Resim sergisi büyük ilgi gördü.

Ev hanımlarından resim sergisi  


HASAN KÜÇÜK

Mersin’de bir grup sanatsever en hanımı Toroslar Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan resim kursuna katıldı. Kursa katılan 12 emekli ev hanımı kurs öğretmenleri Dilek Küçükyılmaz öncülüğünde yaptıkları 65 yağlı boya eseri İçel Sanat Kulübü’nde sergiledi. Serginin açılış kurdelasını keserek kurs öğretmeni Dilek Küçükyılmaz’dan resimlerle ilgili bilgi alan Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet kursiyerleri tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Toroslar Halk Eğitim Merkezi’nin çalışmalarını yakından takip ettiğini ifade eden Kaymakam Çenet, “Hayatımıza güzellik katan eserler ortaya koyuyorlar. Burada Dilek Küçükyılmaz öncülüğünde kursiyerlerimiz çok güzel tablolar ortaya koymuşlar. Bunları sergiliyorlar. Sanatla iç içe yaşantılar bize zenginlik katıyor. 7’den 70’e kursiyerlerimiz bize öğrenmenin, eser ortaya koymanın bir yaşının olmadığını gösteriyor. “İçel Sanat Kulübüne ev sahipliği için teşekkür ediyoruz” dedi.

Kurs öğretmeni Dilek Küçükyılmaz ise sergilerinin açılışını gerçekleştirerek kendilerine destek veren Kaymakam Çenet ve sanatseverlere teşekkür etti.

İçel Sanat Kulübü Başkanı Fatih Alkar ise “İSK’da her kesimden ve yaştan sanatseverleri ağırlıyoruz. 34 yıldır olduğu gibi yine etkinliklerimiz sürecek. Hem resim hem müzik atölye çalışmalarımız devam ediyor. Sanatseverleri görmekten mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.