Süt üreticileri bir araya geliyor | Güney Gazetesi Mersin

Süt üreticileri bir araya geliyor

Süt üreticileri ve yerel süt işletmeleri, Tarsus Ticaret Borsası Canlı Hayvan ve Hayvansal Ürünler İhtisas Komisyon Üyeleri Mustafa Teke ve Ziya Demir’in ev sahipliğinde toplandı.

Süt üreticileri bir araya geliyor


Toplantıda konuşan Mustafa Teke “Gıda bir silahtır. Gıda olmadığı sürece biz yaşayamayız. Dışarıdan gelen taşıma suyuyla değirmen dönmez” ifadelerini kullandı.

Ziya Demir ise, “Bizim amacımız üreticilerimizin üretim maliyetlerini en aza indirecek rasyonda yem teminini öğretmek, üreticimizin hayvanlarını sağlıklı ve hijyen koşullarına uygun üretime teşvik etmek olmalı”dedi.

Başta yem olmak üzere elektrik, mazot, gübre ve işçilik gibi birçok maliyetin istişare edildiği toplantıda girdi maliyetinde çok ciddi artışlar yaşandığı da konuşuldu.

Hayvan sağlığı ve hijyeni, süt hijyeni ve yemlerde kullanılması önem arz eden rasyon miktarı ile süt veriminin arttırılması, sütün toptan pazarlanması için yapılacakların da görüşüldüğü toplantıda belirli aralıklarla toplanılması ve fikir alışverişinde bulunulması kararlaştırıldı. (Haber Merkezi)