Sağlık ordusuna uğurlandılar | Güney Gazetesi Mersin

Sağlık ordusuna uğurlandılar

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Hemşirelik Fakültesi ikinci dönem mezunlarını sağlık ordusuna katılmak üzere uğurladı.

Sağlık ordusuna uğurlandılar


MEÜ Amfi Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Erdal Baykan, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu, Eczacılık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Necmiye Canacankatan, Sağlık Bilimleri Enstitü Müdürümüz Prof. Dr. Bahar Taşdelen, öğretim elemanları, öğrencilerimiz ve yakınları katıldı.

Mezun olan öğrencilere kazandırılmaya çalışılan becerilerin tutuma dönüşmesinin zaman alacağını belirterek sözlerine başlayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, "Bütün sağlıkçılar için geçerli olan ‘önce zarar verme’ ilkesine göre davranabilmeniz için bundan sonra da kendinizi mesleki anlamda sürekli geliştirmeniz ve yenilikleri takip etmeniz gerekmektedir. Maalesef pandemi ve en son olarak da depremin yarattığı olumsuz şartlar altında bazı dönemlerde eğitiminiz arzu edildiği şekilde yürütülmemiş olabilir. Bu yüzden kendinizi eksik hissettiğiniz alanlarda sizden daha tecrübeli meslektaşlarınız aracılığıyla uygulama fırsatları yaratmanızda fayda olacaktır. Topluma kaliteli sağlık hizmeti sunumu için hemşirelik mesleği de hekimlik mesleği ya da diğer sağlık alanındaki meslekler gibi kendinizi sürekli geliştirmek gerekmektedir” dedi.

 

"HEMŞİRELER, SAĞLIK HİZMETLERİNİN NİTELİKLİ VE GÜVENLİ SUNUMUNDA KİLİT ÖNEM TAŞIYAN SAĞLIK PROFESYONELLERİDİR"

 

Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu, "Hemşirelik Fakültesi olarak bu güçlü üniversitenin güçlü ve dinamik bir fakültesi olmaktan dolayı gururluyuz. Hemşirelik, bireylerin doğumundan ölümüne kadar tüm süreçte etkin rol oynayan bir meslek grubudur. Hemşireler, sağlık hizmetlerinin nitelikli ve güvenli sunumunda kilit önem taşıyan sağlık profesyonelleridir. Hemşireler; birey, aile ve toplumun sağlığının korunması, geliştirilmesi ve sürdürülmesinde vazgeçilmez bir yere sahiptir” ifadelerini kullandı.

 

 

Açış konuşmaların ardından, Fakülte birincisi Servet İptaş'a temsili diploması ve plaketi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk ve Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu tarafından takdim edildi. Daha sonrasında Servet İptaş, 2. dönem mezunları adına yaş kütüğe isim plakasını çaktı.

Fakülte ikincisi olan Esra Lale'ye plaketini ve temsili diplomasını Rektör Danışmanı Prof. Dr. Erdal Baykan'ın vermesinin ardından fakülte üçüncüsü olan Ayşenur Cinkara'nın plaketini ve temsili diplomasını ise Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu verdi. (Haber Merkezi)