Trafik kazalarının mağdurları Trafik Güvenliği Platformu kuracak | Güney Gazetesi Mersin

Trafik kazalarının mağdurları Trafik Güvenliği Platformu kuracak

Aydıncık D-400 karayolu üzerinde geçtiğimiz hafta trafik kazasında yaşamını kaybeden Gül Şimşek’in eşi Halil Şimşek yoğun bakımdaydı. Halik Şimşek’in yaşam mücadelesini kaybettiğini duyuran Aydıncık Kent Gelişimi Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (AGİKDER) “Trafik sorunu çözülünceye kadar görev yapacak olan, sivil toplum kuruluşları ile trafik kazalarından mağdur olan aile temsilcilerinin öncülüğünde ‘Aydıncık Trafik Güvenliği Platformu’ kurulması yönünde çalışmalar başlatılmıştır” dedi.

Trafik kazalarının mağdurları Trafik Güvenliği Platformu kuracak


 

ELVAN KONUK

Aydıncık D-400 karayolu üzerinde meydana gelen trafik kazaları yurttaşları isyan ettirdi. Geçtiğimiz yıl Aydıncık Kaymakamlığı’na dilekçe yazarak güvenlik önlemlerinin alınmasını isteyen yurttaşların talepleri cevapsız kaldı.

Trafik terörünün son bulması için mücadelesini sürdüren AGİKDER, “Aydıncık’taki trafik terörü ile mücadelemiz sürerken bugün yeni acı bir haber daha aldık. Geçen hafta geçirdiği trafik kazasında kaybettiğimiz Gül Şimşek hocamızdan sonra yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren eşi emekli öğretmen Halil Şimşek hocamız da yaşam mücadelesini kaybetmiştir. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, çocuklarına, dost ve sevenlerine sabırlar diliyoruz” dedi.

Trafik sorununun çözülmesi için çalışmalar başlattıklarını duyuran AGİKDER Yönetim Kurulu, “Trafik sorunu çözülünceye kadar görev yapacak olan, sivil toplum kuruluşları ile trafik kazalarından mağdur olan aile temsilcilerinin öncülüğünde ‘Aydıncık Trafik Güvenliği Platformu’ kurulması yönünde çalışmalar başlatılmıştır. Diğer taraftan, kent içinden geçen D-400 Karayolu üzerinde yapılması gereken düzenlemelerde yaşanan gecikmeler ile trafik kontrol ve güvenliği denetimlerine karşı yapılmakta olan olumsuz tutumların artık son bulacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.