Yol isyanı | Güney Gazetesi Mersin

Yol isyanı

D-400 Karayolunun Aydıncık ilçe merkezine isabet eden kesiminde sık sık ölümlü kazaların meydana gelmesi nedeniyle Aydıncık Kent Gelişimi Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (AGİK-DER) konuyu yetkili mercilere taşıyarak yol düzenlemesi yapılması gerektiğine dikkat çekmişti. Konuyla ilgili kayda değer bir düzenleme yapılmadığını söyleyen bölge halkı son bir haftada iki ölümlü kaza daha yaşanması nedeniyle isyan etti.

Yol isyanı


 

 

ELVAN KONUK


Geçtiğimiz yıl Aydıncık D-400 Karayolu üzerinde sık sık ölümlü trafik kazalarının gerçekleşmesi üzerine Aydıncık Kent Gelişimi Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (AGİKDER), Aydıncık Kaymakamlığı’na alınması gereken güvenlik önlemleri ile ilgili talepleri içeren bir dilekçe yazmıştı.

Son haftalarda D-400 karayolunda iki ölümlü kaza olduğunu ve kentin çeşitli noktalarında da sürekli maddi hasarlı kazalar meydana geldiğine dikkat çeken AGİKDER konunun ciddiyetine bir kez daha dikkat çekti.

 

“YETKİLİ MERCİLERE DİLEKÇE YAZILDI ANCAK ÇÖZÜM ÜZETİLMEDİ”

 

Dernekten yapılan açıklamada “Son bir haftada göz göre göre iki ölümlü kaza gerçekleşmiştir. Kentin bilinen çeşitli noktalarında da sürekli maddi hasarlı kazalar olmaktadır. İlçe Merkezimiz üzerinde kalan D-400 Karayolu üzerinde ve bazı önemli noktalarında kural dışı aşırı hızlı çok fazla araç geçişi olduğu, yayaların yoğun olduğu çarşı noktalarında trafik lambaları olmaması ve tali yolun da bulunmaması nedeniyle aşırı tehlike yarattığı, bazı tali yol çıkışlarında ise gerekli düzenleme ve önlemlerin alınmaması nedeniyle sürekli kazalar olduğu, ölümlü kaza olması beklenilmeksizin gerekli önlemlerin alınması için hemşerilerimiz adına girişimde bulunmamız yönündeki şikayetler çok fazla gelmektedir” denildi.

 

Vatandaş ne istiyor?

 

Aydıncık halkının talepleri şu şekilde:

*D-400 karayolu, Yeni Mahalle giriş noktası ile Yenikaş çıkış noktası arasına uygun bir elektronik trafik takip sistemi oluşturulmalı.

*Sık aralıklarla seyyar radar sistemi ile denetim yapılmalı.

D-400 karayolu üzerindeki Yenimahalle ve Merkez Mahallesi çarşıları ile Yenikaş ilköğretim okulu önüne tercihen butonlu trafik lambaları konulmalı.

*D-400 karayolu, Dörtayak Anıt Mezar tali yol kavşağının uzmanlarca yeniden değerlendirilerek güvence altına alınmalı.

*Aydıncık Belediyesi önündeki ışıktan sonra Anamur yönüne giderken bölünmüş D-400 karayolunun, yol bitimindeki (U) dönüş yasağına çok fazla uyulmaması nedeniyle geliş gidiş şeridi arasına bariyer eklenmeli.

*Yenimahalle Mahallesi İlçe girişindeki bölünmüş D400 yolu bitiminden itibaren yeni açılmış köprüye kadar bölünmüş yol tamamlanmalı ve ikinci köprü açılmalı.