HASAN KÜÇÜK
Misli.com Türkiye Erkekler Basketbol Ligi’nde normal sezonu 3. sırada bitirmeyi garantileyen
Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü (MSK) play-off maçları öncesi oynanacak 30. Hafta karşılaşmasında küme düşen Akran Gemlik Basketbol ile karşılaşacak. Rakibinin küme düşmesi ve kazanmasının ve kaybetmesinin sıralamaya etki etmeyeceği maç formalite niteliğinde olacak. 29 maçta 21 galibiyet alan MSK’nın 50 puanı bulunuyor. Son hafta maçında alınacak sonuçlar sıralamayı değiştirmeyeceği için MSK, play-off maçlarına 3. sırada katılacak. Carettaların bu haftaki rakibi Akran Gemlik Basketbol ise 29 maçta 9 galibiyet alarak 38 puan topladı ve küme düştü. Pazar günü Gemlik Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma 15.45’te başlayacak.
MSK TAM KADRO OYNAYACAK
MSK Başantrenörü Semih Soğuksu, Güney’e yaptığı açıklamada, rakiplerinin küme düştüğünü hatırlatarak “Bizim için bir sıralama maçı değil. Tamamen formalite bir maç olacak” dedi.
Gemlik’in küme düştüğü için hangi oyuncuyu oynatacağını bilmediğini ifade eden Soğuksu,
“Biz son haftalarda yükselen formumuzu devam ettirmeye çalışıyoruz. Son maçtan önce 2 hafta galip geldik. Sakat oyuncularımız düzeldi. Tobin Carberry, Alp Karahan, Oğulcan Baykan oynayacak. Tam kadro oynayacağız” şeklinde konuştu.
HEDEF SÜPER LİG
Bu maçın haftaya Cumartesi başlayacak play-off öncesi hazırlık maçı gibi olacağını ifade eden Soğuksu şunları söyledi: “Play-off maçları cumartesi başlayacak. Rakibimiz henüz belli değil. Hafta sonu oynanacak maçların sonucuna göre belli olacak. Play-off çalışmalarımız planlı bir şekilde iyi gidiyor. Play-off maçı öncesi sakatlıklarımız düzeldi. Son maçta oynayacaklar. Tam kadro olarak güçlü bir şekilde play-offa gireceğiz. Son bölümde sakatlıklar nedeniyle düşüşler olmuştu. Sezon başındaki gibi güçlü bir şekilde geri geleceğiz. Hedefimiz süper lige çıkmak.”
TBF’DEN MSK’YA PARA CEZASI
Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu, geçen hafta oynanan Çağdaş Bodrumspor maçında müsabaka görevlisinin kişilik haklarına yönelik saldırısı nedeniyine MSK yöneticisi Doğukan Uyan’a 12 bin 500 TL para cezası verdi.
TBF Disiplin Kurulu, MSK yöneticisi Doğukan Uyan’a Mersin Büyükşehir Belediyesi (MSK) ile Çağdaş Bodrum Spor arasında oynanan maçta müsabaka görevlisinin kişilik haklarına yönelik saldırısı nedeniyle 10 bin TL ceza verdi. Fiilin müsabaka görevlisine yönelmiş olması dikkate alınarak Basketbol Disiplin Talimatı’nın 31/3. maddesi uyarınca 4’te bir oranında arttırılarak 12 bin 500 TL’ye yükseltildi.