AKP’li başkan sandıkların başında durunca tartışma çıktı | Güney Gazetesi Mersin

AKP’li başkan sandıkların başında durunca tartışma çıktı

AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın korumalarıyla beraber sandık kurullarını gezmesine Yeşil Sol Parti Milletvekili adayı Ali Bozan tepki gösterdi. Bozan, belediye başkanlarının sandık kurullarında bekleyemeyeceğini söyledi. Gültak, “Bu benim anayasal hakkım. Ben burada belediye başkanı olarak değil devlet memuru olarak bulunuyorum” dedi ancak sandık kurulu başkanı Gültak’ı dışarı davet etti.

AKP’li başkan sandıkların başında durunca tartışma çıktı


Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, sabah saatlerde cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için oy kullandı. Gültak, “Biz de sandığa ve milletin vermiş olduğu karara saygılıyız. Umarın bugünkü çıkacak sonuçta tüm Türkiye'ye hayırlı olur. Aksam hep birlikte bunları göreceğiz” dedi.

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ise eşi Behiye Gültak ile birlikte oy verme işlemini gerçekleştirdi. Daha sonrasında açıklamalarda bulunan Gültak, "Bugün kutsal vatandaşlık görevimizi yaptık. Oyumuzu verdik. Türkiye seçime gidiyor. Demokrasimizin en güzel yanlarından bir tanesi seçim ve sandık. Biz de sandığa ve milletin vermiş olduğu karara saygılıyız. Umarın bugünkü çıkacak sonuçta tüm Türkiye'ye hayırlı olur. Aksam hep birlikte bunları göreceğiz" şeklinde konuştu.

AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, oyunu kullandıktan sonra ilçedeki okulları gezerek sandık kurulu üyelerine kolay gelsin dileklerini iletti.

Gültak’ın gezisi sırasında kendisine korumaların da eşlik etmesi tartışmalara neden oldu.

Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili adayı Ali Bozan duruma tepki gösterdi.  Bozan tutanak tutulmasını talep etti ve “Belediye başkanları sandık kurullarının başında bekleyemez” dedi. Gültak ise Bu benim anayasal hakkım. Ben burada belediye başkanı olarak değil devlet memuru olarak bulunuyorum” dedi.

Ancak sandık kurulu başkanı, “Görev yapmamızı engelliyorsunuz” diyerek AKP’li başkanı salon dışına davet etti. Gültak’ın çıkmasıyla tartışma da sona erdi.

 


  AKP’li başkan sandıkların başında durunca tartışma çıktı