Hatay’ın lezzetini Mersin’e taşıdı | Güney Gazetesi Mersin

Hatay’ın lezzetini Mersin’e taşıdı

Hatay’daki depremin ardından Mersin’e gelen Muhsin Badır, depremde kaybettiği ustasının anısını yaşatıyor

Hatay’ın lezzetini Mersin’e taşıdı


ELVAN KONUK

 

Hatay’ın meşhur köftesini Mersin’e taşıyan Muhsin Badır, depremde kaybettiği ustası Gökhan Karadeniz’in anısını yaşatmak için Hatay’ın Köftecisi’ni açtı. Tüm malzemelerini Hatay’dan tedarik eden Badır, hem Mersinlilere yeni lezzetler sunmak hem de Mersin’de yaşayan Hataylı depremzedeleri memleketlerinde hissettirmek için bu yola çıktığını söylüyor.

İstiklal Caddesi’nde yaklaşık 2 hafta önce hizmet vermeye başlayan Hatay’ın Köftecisi Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve CHP’li milletvekillerinin katıldığı açılışla adını duyurdu. Hatay’ın meşhur köftesinin sunulduğu işletme şimdiden Mersin’deki lezzet durakları arasında yerini aldı.

10 yıldır lezzet sektöründe çalışan Hatay’ın Köftecisi’nin işletmecisi 33 yaşındaki Muhsin Badır, lezzet yolculuğuna giden hikayesini anlattı.

Badır, “Yaklaşık 10 yıldır sektördeyim. Hatay’da 5 yıl başkasının yanında çalıştıktan sonra çok sevdiğim abimin aracılığıyla kendi dükkanımı açma imkanım oldu. Yaklaşık 5 yıldır da kendi dükkanımı işlettim. Her şey güzeldi, sonra deprem oldu zaten. Evimiz dükkanımız yıkıldı, Mersin’de yurda yerleştik” dedi.

“USTAMIN ADINI YAŞATMAK İÇİN DÜKKANI AÇTIM”

 

Yurtta kaldığı arkadaşının fikriyle Mersin’de işletme açmaya karar verdiğini anlatan Badır, “Arkadaşım Mehmet Dönmez “Mersin’de köfteci mi açsak?” dedi. İlk önce ciddiye almadım, çünkü canım çok yanıyordu.  Bu işi bana öğreten ve dükkan sahibi olmama ön ayak olan abim Gökhan Karadeniz depremde vefat etti. Ben de onun anısını yaşatmak için Mersin’de işyeri kurmaya karar verdim.  Sonra dükkan arama çalışmalarına girdik, buradan bir emlakçı abimiz bize Akdeniz’de bir dükkan buldu. Dükkan bizim için küçüktü ama küçük dükkanlardan büyük lezzetler çıkarabileceğimizi biliyorduk” ifadelerini kullandı.

“LEZZETİN ORİJİNALLİĞİNİ KORUMAK İÇİN TÜM MALZEMELER HATAY’DAN”

 

Yaklaşık 2 hafta önce işletmeyi açtıklarını dile getiren Badır, “Zorluklar yaşayacağımızı biliyorduk ama sağolsunlar Mersin halkı ve Hatay’dan gelen hemşerilerim yoğun ilgi gösterdiler. Bir nebze de olsa Hatay insanlarına kendi memleketlerinde olduklarını hissettirmek adına bu şekilde çalışma yapmaya karar verdik.  Tüm malzemelerimizi Hatay’dan tedarik ediyoruz, orijinal lezzetini korumak için.

İşletmemiz sabah saat 10.00’da açılıyor gece saat 12.00’da kapanıyor. İşler tam anlamıyla oturduktan sonra gece 2-3’e kadar açık olacağız. İlerleyen dönemde Üniversite Caddesi ve Pozcu’da dükkan açmayı planlıyoruz” diye konuştu.

İçerisindeki baharatlar ve özel salça sosundan lezzetini alan Hatay’ın köftesi 50 liradan satılıyor.