“Mersin’i marka şehir yapmak için ortak akılla hareket etmeliyiz” | Güney Gazetesi Mersin

“Mersin’i marka şehir yapmak için ortak akılla hareket etmeliyiz”

Mersin Ekonomi Platformu (MEP) 28. Dönem Milletvekili adayları seçiminde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin milletvekili adayları Levent Uysal’ı ve Serdar Soydan’ı konuk etti. MHP Mersin Milletvekili adayı Levent Uysal, Mersin’in marka şehir olması için ortak akılla çalışılması gerektiğini söyledi.

“Mersin’i marka şehir yapmak için ortak akılla hareket etmeliyiz”


MAYSA DERYAYEVA

 

Mersin Ekonomi Platformu, MHP Mersin Milletvekili adaylarını ağırlayarak, yapacakları projeler hakkında soru sordu.

Milletvekili seçilmeleri halinde Mersin’in yararına çalışacaklarını ifade eden MHP Mersin Milletvekili adayı Levent Uysal, “Mersin’in markalaşması için projeler yapmak istiyoruz. Çok iyi projeler yapabiliriz eğer yaşadığımız ortam güvenli değilse terör örgütleriyle bağlantılı yapılar varsa, halkımızı bu yönde bilinçlendiremiyorsak maalesef hiçbir işe yaramaz. Özellikle gençlerimizle ilgili problem bağımlılık ve bağımlılık konusunda çalışmalar yapmalıyız. STK’ların görevlerinden biri de geleceği doğru planlamak, onun için gençlerimizin ailelerini doğru bilinçlendirmemiz gerekiyor” dedi.

 

“MERSİN’İ MARKALAŞTIRMAK İÇİN İŞLER YAPALIM”

 

Seçilecek 13 milletvekili ile bir araya gelerek Mersin’in sorunlarının konuşması gerektiğini belirten Uysal, “ Hepimiz Mersin’e bişeyler borçluyuz çünkü hepimiz burada doğduk, burada emeğimizi kazanıyoruz. Bize kimden, hangi görüşten geldiğinin önemi yok biz Mersin’e, Türkiye’ye faydalı olacak bütün çalışmalarda yer almak istiyoruz. Mersin’in 13 milletvekili olacak ve sizlerin liderliğinde bir masaya toplanalım. Mersin için neler yapabiliriz onu konuşup, Mersin için çalışalım. Mersin’i markalaştırmak için işler yapalım ve bunu ortak akıl ile yapalım” ifadelerini kullandı.

 

“İKTİDARIN VE MUHALEFETİN MERSİN’İ KONUŞMASI GEREKİYOR”

 

MHP Mersin Milletvekili adayı Serdar Soydan, Mersin’in gelişmesinde yapılacak olan projelerin belli olduğunu ancak ortak hareket edilmemesinden dolayı projelerin yapılmadığını ifade etti.

İktidarın ve muhalefetin Mersin’e dair bir araya gelerek konuşması gerektiğini ifade eden Soydan, “Aslında sorunlar belli ve sorunun asıl nedeni biz senelerdir Mersin olamıyoruz. Bizim ana temel sorunumuz bu yoksa bütün projeler belli. Pamukluk Barajı ne aşamada bunu hepimiz biliyoruz. Çeşmeli Otoyolu, Çukurova Bölgesel Havalimanımızı, MIP limanımızı genişlemesi, ikinci bir konteyner limanının burada yapılması gerektiğini hepimiz biliyoruz. Siyasi görüşlerimizi bir kenara bırakacağız çünkü biz hep birlikte iktidarı, muhalefet olarak bir araya gelip Mersin’i konuşmazsak bu sorunları gelecek seçim yine konuşuyor olacağız. Kürdü, Türk’ü, Laz’ı, Alevi’si, Çerkez’i, Sünni’si biz yıllardır kardeş yaşayan insanlarız. Biz Mersin’de farklı dinlere sahip insanların yana yana yattığı bir mezar olduğu bir şehirde yaşıyoruz. O yüzden hepimiz şapkamızı önümüze koyacağız Mersin noktasında çalışacağız ve Mersin için önemli olan projelerin bir an önce hayata geçmesi için ivedikle çalışacağız” diye konuştu.