“Kayıp aranıyor; 59 yaşlarında hafif sakallı, gözleri ışıltılı” | Güney Gazetesi Mersin

“Kayıp aranıyor; 59 yaşlarında hafif sakallı, gözleri ışıltılı”

AKP Mersin Milletvekili Adayı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin Mersin’deki toplantılarda gazetecilerin sorularını almadığını, sokakta vatandaşlarla bir araya gelmediğini belirten CHP Mersin Milletvekili Adayı Ali Mahir Başarır, “Bugün bir mesaj geldi, kayıp aranıyor. 59 yaşlarında, hafif sakallı, gözleri ışıltılı bir Bakan aranıyor diyor Mersin” ifadelerini kullandı.

“Kayıp aranıyor; 59 yaşlarında hafif sakallı, gözleri ışıltılı”


ELVAN KONUK


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akdeniz Seçim Ofisi’nin açılışında konuşan CHP Mersin Milletvekili Adayı Ali Mahir Başarır, AKP Mersin Milletvekili Adayı Bakan Nureddin Nebati’nin sokakta vatandaşlarla biraraya gelmemesini eleştirdi. Başarır, “Bugün bir Gazeteciyi gördüm “ya dedi bu Nebati geldi toplantılarında soru almıyor”. Bir vatandaşı gördüm “ya dedi bu Nebati sokağa çıkmıyor”. Ben de merak ettim bunu niye yolladılar? Bugün bir mesaj geldi, kayıp aranıyor.59 yaşlarında, hafif sakallı, gözleri ışıltılı bir Bakan aranıyor diyor Mersin” ifadelerini kullandı.

 

“NEBATİ’Yİ BULSAK NE GÜZEL OLACAK”

 

“Bu Nebati’yi niye yolladınız?” sorusunu soran Başarır, “Niye yolladı biliyor musunuz? Sahil projemizi Mersinli niye yapmadığını ona sorsun diye. Havaalanımızı niye yapmadığını sorsun diye. Otoyolumuzu yıllardır niye bitirmediğini sorsun diye, bakın şimdi trafik var görüyoruz. Yüzyıl sonra bu kentin Büyükşehir Belediye Başkanı bu kente metroyu getiriyor onlar niye oy vermediğini sorsun diye. Soracağız da, bir de Nebati’yi bulsak ne güzel olacak” diye konuştu.

 

“14 MAYIS’TAN SONRA YARGILANACAKLAR”

 

Bakan Nebati’nin makam aracıyla gezdiğini belirten Başarır, “Seçim yasası çok açık, der ki açılış yaparsa, makam arabasını kullanırsa, valinin arabasını kullanırsa, valinin makamını kullanırsa 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası. Aslında büroda suç duyurusunda bulunmak için dilekçe hazırlamışlar, bana geldi. Dedim ki ‘hemen bunlara takipsizlik kararı verin’, ama 14 Mayıs’tan sonra bu devletin mazotunu, arabasını, valisini, kaymakamını, binasını kullananlar yargılanacak. Nasıl bizi yöneteceksiniz diyenlere de son olarak şunu söyleyeyim; Mersin gibi yöneteceğiz. Ankara gibi yöneteceğiz. İstanbul gibi yöneteceğiz. Halkın parasını halka, 5 tane müteahhitte vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.