Tiyatrocuların emeklerini ölümsüzleştirdi | Güney Gazetesi Mersin

Tiyatrocuların emeklerini ölümsüzleştirdi

Yazar Ercan Güneş’in yeni kitabı ‘Sanata Dair Yaşananlar’ Mersin’de tiyatroya emek veren sanatçıları ele alıyor. Tiyatro yaşamı ve sanatsal organizasyonu yaptığı yılları da kaleme alan Yazar, Mersin’in sanat serüvenine ışık tutuyor.

Tiyatrocuların emeklerini ölümsüzleştirdi


MAYSA DERYAYEVA


Gazeteci ve yazar Ercan Güneş’in kalemiyle yazılan “Sanata Dair Yaşananlar” adlı kitabının tanıtım toplantısı yapıldı. Mersin Ticaret Borsasında yapılan tanıtım toplantısında konuşan yazar Ercan Güneş, kitapta Mersin sanatına dair yaşananları ele aldığını söyledi.

Güneş, “Pandemi nedeniyle ilk kitabım olan ‘Ah medya vah medya’ kitabımın tanıtımını yapamamıştım, içimde ukde kaldı. Bugün “Sanata Dair Yaşananlar” kitabımın tanıtımında bir araya gelebildik. Kitap tiyatro yaşamım ve sanatsal organizasyon yaptığım yıllara ait. Kitap’ta ilk amacım Mersin’de tiyatroya emek veren sanatçıların emeklerini gün yüzüne çıkarmaktır. Kitabın kapağında geleneksel Türk tiyatrosunun birbirinden değerli isimlerin resmi bulunmaktadır. Kitabın önsözünü yazan ve yanımda olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir, “Ercan Güneş’in “Sanata Dair Yaşananlar” kitabının okuması o kadar kolaydı. Kitap okumak kolay değil ama yazmak hiç kolay değildir. Kitap yazma zamanını bulmak, o ahenki bulmak kolay iş değil. Yeni kitapta iki bölüm var İlk bölümde 1978-1987 yıllarını anlatan konular var. Ercan kardeşime başarılar dilerim” dedi.

Kitap tanıtım toplantısından sonra, Mersin Tiyatrosunda emeği olan sanatçılara imzalı kitap takdim edildi.

 

 

 

ERCAN GÜNEŞ KİMDİR?

 

1961 yılında Gaziantep İslahiye doğan Ercan Güneş, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini Mersin’de tamamladı. Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi İşletme bölümü mezunu olan Güneş, daha sonra  aynı üniversitenin Medya ve İletişim bölümünde de eğitim alıyor. 12 yıllık devlet memurluğunun ardından Hürriyet, Türkiye, Akşam ve Milliyet gibi gazetelerin reklam departmanında çalışan Güneş, Milliyet Gazetesi’nden emekli oldu.2012 yılından başladığı Mersin Ticaret Borsası’ndaki Basın Danışmanlığı görevini devam etmektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır.