“Arsayı satmak yerine, revizyon yapalım” | Güney Gazetesi Mersin

“Arsayı satmak yerine, revizyon yapalım”

Belediye tarafından yapılan hizmetlerin daha verimli yürütülebilmesi için Menteş mahallesinde bulunan 5 buçuk dönümlük arazinin satışı için encümene yetki verilmesi Yenişehir Belediye Meclisi’nde tartışmalara neden oldu. CHP’li Meclis üyeleri Haşim Tuluk, arsanın satışı yerine kamu yararına kullanılmasını savundu. Abdurrahman Yıldız ise sosyal tesis olarak geçen arsanın konut alanı olarak belirlenmesini eleştirerek arsa üzerinde revizyon yapılmasını önerdi.

“Arsayı satmak yerine, revizyon yapalım”


ELVAN KONUK

Yenişehir Belediyesi Meclis toplantısında Menteş Mahallesindeki arsanın satışı için encümene yetki verilmesi konusu tartışıldı.

Yenişehir Belediyesi tarafından yürütülen hizmetlerin daha verimli olarak yapılabilmesi için arsanın satışı ve satış işlemleri için Encümene yetki verilmesi ile ilgili teklife ait Plan ve Bütçe Komisyonu, İmar Komisyonu ile Ekoloji Komisyonu ortak raporu görüşüldü. Karar daha sonra oy çokluğuyla kabul edildi.

“ARSA SATIŞLARINA İHTİYACIMIZ YOK”

 

8 CHP’li Meclis Üyesi, kararla ilgili ret oyu kullandı. Haşim Tuluk, “2023 yılında yine bir meclis kararı ile 9 adet parselin satışı için karar alındı.  Mart ayında 3 dönüme yakın bir parselin belediye şirketine devri için karar aldık ve Nisan ayında da 42 milyon lira borçlanma için yetki aldık meclisten. Dolayısıyla bizim 5 yıllık stratejik planlarımıza baktığımızda arsa satışlarına ihtiyacımız yok. Buranın satışı yerine kamu yararına bir şey yapılabilir” dedi.

“HERHANGİ BİR YURTTAŞA YAPAMAYACAĞIMIZ ŞEYİ KENDİMİZ YAPMAMALIYIZ”

 

Söz konusu arsanın sosyal tesis alanı olduğunu dile getiren Abdurrahman Yıldız ise imar yönetmeliğine uygun olmayan bir şekilde arsanın konut alanına çevrildiğini iddia etti. Konuyla ilgili etik davranılması gerektiği üzerinde duran Yıldız, “Herhangi bir yurttaşa yapmayacağımız şeyi kendimiz yapıp satarsak bu ayıplı mal olarak geçer ve mahkemeden de döner. Sosyal tesis alanını konut alanı diye birine satarsak bize yarın başka mahkemeden bize ayıplı mal satmaktan ötürü dava açılacağını düşünüyorum. Dolayısıyla biz burası üzerinde yeni bir revizyon yapıp, sosyal tesis ibaresini koyalım. Biz yapmasak bile bizden sonra gelecek yöneticiler burada sosyal tesis yapabilir” ifadelerini kullandı.

“YENİŞEHİR’E ÇOK ARSA KAZANDIRDIK”

 

Yenişehir Belediyesi’nde sürekli arsa satışı yapılıyormuş gibi algı yaratılmasının yanlış olduğunu vurgulayan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Bölgede bahsi geçen sosyal tesis alanları, eğitim alanları, spor alanları yapılıyor yapılmaya devam edecek. Belediye hizmet sunmak için bütçe sağlar. Merkezi yönetimlerden gelen bütçe ile çok da hizmet veremezsiniz. Burada yapılan iş hukuk çevresinde olmak zorunda zaten. Yapılan işlerin tamamı yasal. Belediyenin konut hakları vardı, bu hakları tamamen bir yerde kullanmakla ilgiliydi işlem. Belediyemizin mülk satma değil, mülk kazandırma noktasında bir işleyişi vardı. Şuanda satışı düşünülen alan 5 buçuk dönümdür. Bu arsadan daha çok alan kazandırdık” şeklinde konuştu.