“Mersin’e bu kötülüğü yapanları asla unutmayacağız” | Güney Gazetesi Mersin

“Mersin’e bu kötülüğü yapanları asla unutmayacağız”

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, AKP hükümetinin nükleer santralde ısrar etmesini eleştirerek “İktidar tarım ve turizm kenti Mersin’e inatla nükleer güç santrali yapıyor. Mersinliler kentimize bu kötülüğü yapanları asla unutmayacak” dedi.

“Mersin’e bu kötülüğü yapanları asla unutmayacağız”


Almanya’nın kurulu son nükleer reaktörleri devre dışı bıraktığı ve nükleer enerji dönemine son verdiği haberleri, dünyanın dört bir yanında nükleer karşıtı mücadele verenlerin gözünü bu ülkeye çevirdi.

Türkiye’nin ilk nükleer santrali olan Akkuyu NGS’nin yapıldığı Mersin’de de çevre örgütleri, Almanya’nın bu kararının ardından Türkiye’nin de nükleer santral projelerini gözden geçirmesi çağrısında bulunmaya başladı.

Mersin Nükleer Karşıtı Platform, santrale ilk yakıtın 27 Nisan’da getirileceğini, nükleer karşıtları olarak 26 Nisan’da çeşitli etkinlikler yapacaklarını duyurdu.

 

Akkuyu Nükleer Santraline ilk nükleer yakıtın getirilmesine günler kala CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’den de uyarı geldi.

Sosyal medya hesabından, Almanya'da 15 Nisan gecesi son reaktörlerin de devre dışı bırakıldığı ve “nükleer enerji” döneminin sona erdiği haberini paylaşan Seçer, “İktidar tarım ve turizm kenti Mersin’e inatla nükleer güç santrali yapıyor. Mersinliler kentimize bu kötülüğü yapanları asla unutmayacak. Çevre katliamlarını sona erdireceğiz…Yakındır!” ifadelerini kullandı.