Terennüm İyilik Korosu depremzedeler için sahne aldı | Güney Gazetesi Mersin

Terennüm İyilik Korosu depremzedeler için sahne aldı

Terennüm İyilik Korosu tarafından 6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketinin yaralarını sarmak amacıyla konser düzenlendi. Yenişehir Atatürk Kültür merkezinde düzenlenen konser öncesi gazetemize açıklamalarda bulunan ünlü kanun virtüözü ve İyilik Korosu Şefi Ahmet Baran, turne kapsamında düzenlenen konserden elde edilen gelirle deprem bölgesinde konteyner müzik okulu kurmak istediklerini söyledi.

Terennüm İyilik Korosu depremzedeler için sahne aldı


MAYSA DERYAYEVA


Terennüm İyilik Korosu, yaklaşık 8 ilde düzenlediği konserlerin geliriyle deprem felaketinde enstrümanlarını kaybeden vatandaşlara müzik okulu kuracak. Terennüm İyilik Korosu Ankara, İzmir, Antalya’da düzenledikleri konser sonrası Mersin’de sanatseverlerle buluştu. Yenişehir Atatürk Kültür merkezinde düzenlenen konser öncesinde açıklamalarda bulunan ünlü kanun virtüözü Ahmet Baran, konserde elde edilen geliri depremzedelerin ihtiyaçları doğrultusunda kullanacaklarını ifade etti.

 

“3 BİN AİLEYE ULAŞMA ŞANSIMIZ OLDU”

 

Depremin ilk gününden itibaren çalışmalara başladıklarını söyleyen Baran, “Özellikle yaşadığımız talihsiz zamanlardan sonra Mersin’de 1 milyona yakın göç oldu ve biz iyilik korosu olarak hep bir sosyal sorumluluğa parmak basmak için hareket ederken bu süreçte üzerimize durumdan vazife çıkarıp yaralarımızı sarmak adına ne yapabiliriz noktasında çalıştık. Depremin 2. gününden itibaren çalışma alanımızı bir yardım merkezine çevirerek topladığımız gelirler ile depremzede dostlarımızın yaralarını sarmaya gayret gösterdik. Bu süreçte tam 3 bin aileye ulaşma şansımız oldu ve bu süreci uzatmak adına sanatçı dostlarıma bir çağrıda bulundum. Onlarında teşrifleri ile 8 ilde 5 binden fazla seyirciye ulaşarak çok keyifli bir turne gerçekleştirip müzik ile yaraları sarıp pansuman edip faydayı uzatmaya gayret gösterdik” dedi.

 

 

DEPREMİN YARALARI MÜZİKLE SARILIYOR

 

Turne sonunda elde edilen gelirle konteyner müzik okulu inşa etmek istediklerini belirten Baran, “Bugün Mersindeyiz burası bizim kalemiz Mersin’de yaşıyoruz. Bin 500 kişi içerde bizleri bekliyor. Onur verici bir şey. Türk müziğine olan ilgi anlamında bunca kıymetli solistimizin bizlere verdiği destek anlamında çok değerli buluyorum bu çalışmaları. Diliyorum ki çok daha efektif bir çaba sarf ederek hem enstrümanlarını kaybeden kardeşlerimizin enstrümanlarını temin etmek için, bir konteyner müzik okulu kurmak istiyoruz. Tüm katılan dostlarımızın isimlerini tuğlalarla yazmak istiyoruz. Kalıcı bir eser bırakmak istiyoruz. İnşallah turnenin sonunda bunları gerçekleştirme kısmet olur” diye konuştu.

Baran, Terennüm İyilik Korosunda başta anne ve babası olmak üzere 40 solist ve 110 kişinin yer aldığını söyledi. Turnede Türk Halk Müziğin en önemli parçalarını seslendirdiklerini ifade eden Baran, turnenin Adana ve İstanbul’da düzenlenecek konserleriyle, 21 Mayıs’ta sona ereceğini belirtti.


  Terennüm İyilik Korosu depremzedeler için sahne aldı