Acil servise gitti, kanser olduğunu öğrendi | Güney Gazetesi Mersin

Acil servise gitti, kanser olduğunu öğrendi

Toros Devlet Hastanesi’ne acilden başvuran 55 yaşındaki hasta bağırsak kanseri olduğunu öğrendi. Yaklaşık 4 saat süren ameliyatın ardından hastanın durumunun iyi olduğunu belirten Operatör Dr. Hakan Dikme ve Operatör Dr. Hakan Karataş, “Kalın bağırsağının alt kısmının yarısını aldık. Aynı seansta karaciğerinde de metastaz dediğimiz tümör sıçraması mevcuttu, karaciğerinde bir kısmını aldık. Hasta başarılı bir ameliyat geçirdi” dedi.

Acil servise gitti, kanser olduğunu öğrendi


ZELİHA ÖZİPEK

Mersin Toros Devlet Hastanesi bağırsak kanseri ameliyatlarında başarı sonuçlara ulaşıyor. Hastane acilden başvuran 55 yaşındaki erken hastanın kanser olduğunun anlaşılmasının ardından ameliyata alındı.  Ameliyatı gerçekleştiren uzman ekipten Operatör Dr. Hakan Dikme, Operatör Dr. Hakan Karataş, “55 yaşında erkek hasta acilden başvurmuş. İlk olarak tomografisi ve gerekli tahlilleri yapıldıktan sonra hastanın bağırsağında tümör olduğunu saptadık. Yaklaşık 4 saat süren ameliyatta Kalın bağırsağının alt kısmının yarısını aldık. Aynı seansta karaciğerinde de metastaz dediğimiz tümör sıçraması mevcuttu, karaciğerinde bir kısmını aldık. Hasta başarılı bir ameliyat geçirdi ve şuan sağlık durumu iyi” şeklinde açıklama yaptı.

Dünyada her yıl bir milyon ülkemizde ise yılda 6 bin kişinin bu hastalığa yakalandığını belirten doktorlar yaptıkları ortak açıklamada kanserde erken tanının önemine dikkat çekti. Hastalığın belirtileriyle ilgili bilgi veren Dr. Dikme ve Dr. Karataş şunları söyledi:

"Bağırsak kanserinin belirtileri makatta kanama, dış yaparken ağrı hissetmesi, bağırsak tıkanıklığı, kusma, karın ağrısı ve şişkinlik gibi durumlarda bir sağlık kuruluşuna başvurmanız gerekmektedir. Erken tanıda, yayılım göstermeden saptanmışsa tedavi edilebilir bir durum olmakla birlikte erken tanı konulmayan durumlarda önce kolon duvarında yayılım gösteren bir hastalıktır. Kolon içi yayılım tamamlandıktan sonra metastaz denilen farklı organ ve dokulara yayılma durumu gerçekleşebilir. Kolon kanseri özellikle lenf bez ve damarlar aracılığıyla akciğer, karaciğer gibi hayati organlara ilerleyebilir. Bundan dolayı diyoruz ki ‘Bağırsak kanserinde erken tanı hayat kurtarır.’”