İYİ Parti Önseçime Gitti | Güney Gazetesi Mersin

İYİ Parti Önseçime Gitti

İYİ Parti Mersin İl Teşkilatı, Mersin’den milletvekili adaylarını belirlemek için sandığa gitti. Toplam 16 bin 72 İYİ Partili üyenin oy kullanacağı önseçimde 13 milletvekili adayı çıkacak.

İYİ Parti Önseçime Gitti


MAYSA DERYAYEVA


İYİ Parti toplam 15 ilde milletvekili adaylarının belirlenmesi için temayül yoklamasına başladı. 14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Mersin İYİ Partiden toplam 49 kişi milletvekili aday adayı oldu.

Mersin’in merkez ilçeleri olan Akdeniz, Mezitli, Yenişehir ve Toroslardaki üyelerin önseçimde oy kullanabilmesi için Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre Ve Sergi Sarayında sandıklar kuruldu. Anamur, Silifke, Mut, Gülnar, Aydıncık, Tarsus, Çamlıyayla, Erdemli ve Bozyazı’da da milletvekili adaylarının belirlenmesi için toplam 30 sandık kuruldu. Yoğun güvenlik önlemlerin alındığı önseçimde üyeler saat 10.00’dan 17.00’a kadar oy kullandı.

 

 

İYİ Parti Mersin 28. Dönem Mersin Milletvekili Aday Adayları;

Abdulbaki Şimşek, Abdulkadir Doludeniz, Ali Guvercın, Ali Er, Ali Kamış, Ali Fevzi Karaca, Ali Rıza Özdeniz, Ayhan Kurt, Bedriye Kaya Ergetir ,Berat Tuncer, Burhanettin Has, Burhanettin Kocamaz, Cem Polat, Cengiz Ertürk, Çağrı Köse, Dilan Gülaldı, Duran Azgın, Enver Durmuşoğlu, Erkan Arıcı, Esin Erkoç, Esmehan Sarı, Esra Kahraman Sönmez, Fethi Bucak, Fuat Değer, Gürcan Yurtseven, Hacı Mehmet Güneri, Hasanbasrı Canlı, Hilal Usta, Hüseyin Aksan, Kısmet Çelik, Mehmet Türe, Mehmet Turgut, Mehmet İpar, Mehmet Yunus Seven, Metin Taşdemir, Muhammed Gülhan, Murat Konya, Mustafa Ateş, Mustafa Yalçın Tosun, Nadire Kantarcıoğlu, Nilgün Oktan, Nurten Polat Yerlikaya, Osman Yılmaz, Özer Özel, Süleyman Çetin, Şenol Gökalp, Volkan Alkan, Volkan Akan, Yüksel Çelik