“Pandeminin kahramanları sağlık çalışanlarıdır” | Güney Gazetesi Mersin

“Pandeminin kahramanları sağlık çalışanlarıdır”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, pandemi döneminde fedakârca çalışan ve bu uğurda Covid-19’a yakalanarak yaşamını yitiren sağlık çalışanlarının ailelerini, 14 Mart Tıp Bayramı’nda unutmadı.

“Pandeminin kahramanları sağlık çalışanlarıdır”


Mersin’de koronavirüsten hayatını kaybeden 25 sağlık çalışanının kaidelerinin yer aldığı Sağlık Kahramanları Parkı’nı kente kazandırarak Sağlık ordusuna ithaf eden Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, sağlık kahramanlarının ailelerine mektup yazarak, acılarını paylaştı, sabır ve metanet diledi.

Yılmaz, “Maalesef bu yılki Tıp Bayramı’nı buruk geçiriyoruz. Hepimiz biliyoruz ki, kahramanlık sadece savaş cephelerinde olmaz. Bizler, sağlık çalışanlarımızın sabırla, fedakârlıkla verdikleri bu mücadeleye hep birlikte şahit olduk.  Bu zor süreçte ‘Yaşamak mı, yaşatmak mı?’ sorusuna ‘yaşatmak’ diye cevap verdiler. Ve canları pahasına var güçleriyle bu mücadeleyi omuzladılar. Herkesin evinde kalarak kendini izole etmeye çalıştığı bir dönemde ailelerinden uzakta büyük özveriyle çalışan sağlık çalışanlarımızla gurur duyuyoruz” dedi.

Hayatını kaybeden sağlık kahramanlarının anısını yaşatmak için 2021 yılının 14 Mart Tıp Bayramı’nda Sağlık Kahramanları Anıt Parkı’nı yaptıklarını hatırlatan Yılmaz, “Bu anıt park sadece Toroslar’ın değil, sadece Mersin’in değil, Türkiye’nin her köşesinde görev yapan tüm sağlık kahramanlarınındır. Bu mücadelede yaşamını yitiren sağlık çalışanlarımıza Allah’tan rahmet, görevi başında olanlara sağlıklı ömürler diliyorum” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)