Bu gurur Mersin’in | Güney Gazetesi Mersin

Bu gurur Mersin’in

Euroleague Women’da gruptan lider çıkma başarısı gösteren ilk Anadolu takımı olan Mersin Yenişehir Belediyesi ÇBK, play-offta A grubunu 4. sırada tamamlayan Fransa ekibi Tango Buourges Basket ile eşleşti.

Bu gurur Mersin’in


HASAN KÜÇÜK

 

Euro League Women B Grubu’nun son maçında Belçika ekibi Kangoeroes Mechelen’i 69-62 yenerek grubu lider tamamlayan Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi’nde büyük sevinç yaşanıyor. Oynadığı 14 maçtan 10’unu kazanarak 24 puan ile grubunu lider tamamlayan ÇBK, A Grubunu 8 galibiyet ve 22 puan ile 4. sırada tamamlayan Tango Bourges Basket ile eşleşti. Saha avantajı da elde eden ekibimiz Tonga Bourges’i 14 Mart’ta Mersin’de ağırlayacak. İkinci maç ise 17 Mart’ta Fransa’da oynayacak. Turuncu lacivertliler maçın birini kaybetmesi durumunda saha avantajını elinde bulundurması nedeniyle 3. maçı da Mersin’de yapacak.

 

 

“AMACIMIZA ULAŞTIK”

ÇBK Genel Menajeri Ender Ünlü, B Gurubunu lider bitirerek amaçlarına ulaştıklarını söyledi.

Grubu lider bitirerek hem çeyrek finalde ev sahibi olma avantajını kazandıkları gibi

diğer grubun lideri ile finale kadar karşılaşmayacaklarını anlatan Ünlü, “​​​ Euroleague Women'da gruptan lider çıkma başarısı gösteren ilk Anadolu takımı olduk” dedi.

 

 

“AVRUPA’NIN EN ÖNEMLİ TAKIMLARINDAN BİRİ”

Play-off çeyrek finaldeki rakipleri Bourges’in yıllardır Avrupa kupası oynadığını hatırlatan Ünlü,

“Euro Cup ve Euro Lig oynuyorlar. Geçen sene yarı finalde yenilmiştik onlar da Euro Cup’un şampiyonu olmuşlardı. Hem basketbol kültürüne sahip taraftarı var, hem de iyi basketbol oynuyorlar. Avrupa’nın en önemli takımlarından bir tanesi. Ev sahibi avantajımız olduğu için önce burada sonra orada oynayacağız. Maçlar 1-1 biterse son maçı yine Mersin’de oynayacağız. Onları yenip turu geçip Fair Four’a adımızı yazdırmak istiyoruz. Mersin’de oynanacak maçta taraftarımıza çok ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

 

 

ÖZYİĞİT: BAŞARIYI NİLAY AYDOĞAN’A ARMAĞAN EDİYORUZ

Maçı salondan izleyen Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ise bu başarıyı depremde hayatını kaybeden milli basketbolcu Nilay Aydoğan ve tüm yurttaşlara armağan ettiklerini söyledi. Özyiğit,. “Acımız büyük, ülke olarak çok zor günler geçiriyoruz. İçerisinde bulunduğumuz bu zorlu süreçte bizleri gururlandıran takımımızı tebrik ediyorum.” dedi.  

 

 

ÇBK CUMA GÜNÜ NESİBE AYDIN’A KONUK OLACAK

 

Ülkemizi sarsan deprem felaketi nedeniyle ara verilen müsabakalar yeniden başlarken ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi 19. Hafta karşılaşmasında Çukurova Basketbol, Ankara ekibi Nesibe Aydın’a konuk olacak. Ekibimiz maç için Ankara’da bulunuyor. Mersin’de oynanan ilk maçta rakibini 23 sayı farkla yenen ÇBK bu maçta da mağlup ederek şampiyonluk yolunda bir engeli daha aşmak istiyor. TOBB ETÜ Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma 16.00’da başlayacak ve TBF YouTube kanalı ve Sports TV’den canlı yayınlanacak.

 

“ZOR BİR MAÇ OLACAK”

Genel Menajer Ender Ünlü, maçların depremden dolayı ertelendiğini hazırlatarak şunları söyledi; “Normalde bu tarihlerde Türkiye Kupası oynanacaktı ancak ertelendi ve ne olacağı belli değil. Bu tarihe erteleme maçlarını koydular. Cuma günü Nesibe Aydın, Pazartesi Galatasaray, Perşembe günü Çankaya Üniversitesi ile oynayacağız. Yorgun gidiyoruz. Chelsea Gray’ın sağlık problemi var. Mechelen maçında çok oynatmadık. Dewanna Bonner’in el bileğinde bir sorun vardı. Tedavi için ABD’ye gitmişti. Tedavisi devam ediyor. Zor maç olacak. Nesibe aydın ligin en iyi takımlarından biri. Liderliği bırakmak istemiyoruz. Galibiyet için Ankara’dayız.  Zor bir maç olacak.”